SEGRE

URBANISME PROJECTES

La Paeria declara caducada la llicència d'obres per construir les dos torres de la Llotja

A l'haver incomplert Metrovacesa el termini per finalitzar-les, i hauria de demanar-ne una altra si volgués edificar-les || El Centre de Negocis i Convencions pot ara executar una clàusula per recuperar el solar

El solar on estaven previstes les dos torres, entre la Llotja i el pont de Pardinyes.

El solar on estaven previstes les dos torres, entre la Llotja i el pont de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha declarat caducada la llicència que va concedir a Metrovacesa el 4 de juny del 2018 per a la construcció de les dos torres de la Llotja de 21 plantes i 98 habitatges cada una “per l’incompliment del termini d’acabament de les obres”, que era de tres anys a comptar des de la concessió del permís més el temps de diverses pròrrogues que va sol·licitar l’empresa. En la resolució, l’ajuntament adverteix la firma que “les obres no es poden iniciar ni prosseguir si no es demana i s’obté una nova” llicència. Ara, una vegada certificat l’incompliment, el Centre de Negocis i Convencions “podrà executar les penalitzacions del contracte firmat fa més de quinze anys per recuperar el solar i executar els avals que es van dipositar en el seu moment”, va indicar el primer tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme, Toni Postius. Una vegada efectuat aquest pas, es decidirà el futur d’aquesta parcel·la.

El projecte preveia dos torres de 21 plantes d’altura amb 196 habitatges en total, 98 en cada una

El termini per iniciar les torres, que era d’un any, sí que el va complir ja que els treballs van començar l’abril del 2019, però poc després van quedar aturades i l’empresa va demanar una ampliació perquè Endesa retirés un cable elèctric de mitjana tensió. L’ajuntament li va concedir una pròrroga d’un mes i mig, i després una altra de dos mesos i onze dies per efectes de la covid i més tard una altra de tres mesos i quinze dies. Però la constructora no va reprendre les obres després de la localització del cable.

La Paeria va certificar a través d’un informe de l’oficial major que la llicència va caducar el 24 de gener d’aquest any i ara ha finalitzat el procés per declarar definitivament la seua caducitat, després de desestimar les al·legacions presentades per Metrovacesa.L’empresa argumenta en les al·legacions que “no hem pogut completar l’obra a conseqüència de la pandèmia de la qual encara no ens hem deslliurat del tot i de la mateixa actitud de l’ajuntament, que no només no ha mostrat cap comprensió sobre les circumstàncies rigorosament excepcionals, sinó que ha fet gala d’un especialíssim rigor”. La Paeria destaca que ha constatat en una inspecció visual aquest mateix mes que el percentatge d’execució de l’obres de les torres és d’un 0,15% del total de l’edificació que contempla la llicència, afegeix que no consta que hagi sol·licitat una altra pròrroga i posa de manifest que al solar de les torres l’empresa ha col·locat un cartell en el qual publicita una promoció immobiliària a Copa d’Or.

tracking