SEGRE

Comença el trasllat dels 19 nius de cigonya de les sitges de Pardinyes que seran enderrocades

El regidor Jaume Rutllant ha visitat aquest dimarts l'inici de les tasques d'instal·lació dels nous nius.

El regidor Jaume Rutllant ha visitat aquest dimarts l'inici de les tasques d'instal·lació dels nous nius.Mario Gascón / Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballadors especialitzats han iniciat aquest dimarts a Lleida les tasques per a instal·lar un total de 19 nius de cigonya en dos emplaçaments pròxims als de les dos edificacions de les antigues sitges Senpa, al carrer Oriol Martorell 2-8 del barri de Pardinyes, que s’hauran d’enderrocar pròximament per donar pas a la construcció de l'alberg de temporers.

Segons l'ajuntament, es tracta d’una mesura de protecció de fauna que es du a terme en compliment de la resolució d’autorització d’actuacions excepcionals sobre la fauna protegida del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquesta resolució autoritza l'afectació sobre els nius de cigonya blanca que hi ha en les edificacions a enderrocar, condicionada al fet que s’habiliti un emplaçament alternatiu i que es faci fora del període de nidificació d’aquestes aus.

Les tasques, que avui ha visitat el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, tenen una durada total prevista de cinc setmanes i consisteixen a instal·lar amb una grua les noves estructures, fabricades amb troncs, malla de coco i palla, per tal que les cigonyes puguin fer-ne ús. Està previst instal·lar-ne 11 en el mateix complex de les sitges i les 8 restants en arbres del parc de la Mitjana. També s’aprofitarà per instal·lar caixes niu per a altres espècies presents a la zona com ratpenats, falciots, òlibes i xoriguers.

tracking