SEGRE

ENSENYAMENT FONS NEXT GENERATION

L'Escola del Treball de Lleida rep 973.000 euros per ser un referent de l'FP

Triada per l'Estat com a centre d'excel·lència del sector de les energies renovables || Crearà una aula immersiva de realitat virtual per formar alumnes

L’Escola del Treball dedicarà part del finançament a crear una aula immersiva en realitat virtual.

L’Escola del Treball dedicarà part del finançament a crear una aula immersiva en realitat virtual.ESCOLA DEL TREBALL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Escola del Treball és un dels quaranta-quatre centres de tot l’Estat seleccionats pel ministeri d’Educació per formar part de la xarxa de centres de Formació Professional (FP), en concret al sector de les energies renovables. Aquest reconeixement comporta rebre un finançament de 973.000 euros procedents de fons europeus Next Generation, que l’institut invertirà a incorporar tecnologia digital i crear noves metodologies i materials, així com a desenvolupar projectes innovadors amb empreses. De Catalunya han estat elegits també un institut de Barcelona i un altre de Tarragona.

La directora, Neus Caufapé, es va mostrar molt satisfeta i va detallar que aquesta injecció econòmica els permetrà habilitar “una aula immersiva de realitat virtual” per poder millorar la formació als alumnes de la branca d’energies renovables. Per exemple, sobre aerogeneradors sense necessitat de desplaçar els alumnes i haver de pujar a un, va assenyalar. Així doncs, en aquesta aula es podrà oferir formació virtual que evitarà haver d’anar a entorns perillosos o bé adquirir equips molt especialitzats que són molt cars.

L’Escola del Treball, al costat d’altres centres d’excel·lència, haurà de formar els més de cinquanta centres que imparteixen cicles d’energies renovables a l’Estat i també podrà desenvolupar juntament amb experts dos projectes sobre la “incorporació d’hibridació d’equips d’hidrogen en sistemes d’energies renovables” i la “digitalització de sistemes de gestió multiplataforma aplicades a energies renovables”. “És important per a Lleida poder tenir recursos per tirar endavant noves tecnologies en el camp de l’ensenyament, però que alhora beneficien el sector”, va recalcar la directora. Aquest projecte compta amb una durada de quatre anys i al final podran proposar canvis al currículum “perquè haurem detectat les necessitats canviants del sector”, va concloure.

tracking