SEGRE

SUCCESSOS JUDICI

Demanen 3 anys de presó per estafar l'Audiència de Lleida manipulant proves

Segons Fiscalia, va alterar dates de documents firmats per una persona amb Alzheimer

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una pena de presó de tres anys per a un home que acusa de manipular documents que va utilitzar per estafar l’Audiència de Lleida en un procés judicial. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, l’acusat era el legal representant d’una empresa d’agroramaderia i “amb ànim d’enriquiment injust” i aprofitant-se d’una tercera persona que tenia Alzeimer, el va manipular perquè firmés uns documents amb la data alterada. Aquests documents, continua la Fiscalia, van ser aportats i valorat en un recurs d’apel·lació interposat per aquesta empresa a la secció civil de l’Audiència Provincial contra un procediment del jutjat de primera instància 2 de Balaguer.

A causa d’aquests documents, l’Audiència va estimar el recurs interposat contra la sentència. Per al Ministeri Públic, aquests fets són constitutius d’un delicte d’estafa processal, a l’entendre que es va aprofitar d’una persona amb Alzheimer i que va enganyar un òrgan judicial amb documents manipulats. Així mateix, considera que es podria tractar d’un delicte de falsedat en document privat.

Per això, sol·licita una condemna de tres anys de presó i una multa de 7.300 euros. Així mateix, demana que s’obligui l’empresa de la qual l’acusat era representant a pagar una multa consistent en el triple de la quantitat que quedi acreditada com a defraudada a la sentència. Està previst que el judici per aquests fets tinguin lloc el pròxim dia 15 de desembre a l’Audiència de Lleida.

La vista ja va ser assenyalada per al mes de setembre passat, però finalment es va suspendre.L’estafa processal és una de les modalitats agreujades del delicte d’estafa quan es comet en un procés judicial mitjançant la manipulació de proves o un altre tipus de frau que provoca un error en el jutge o tribunal. Com a conseqüència, es dicta una sentència que perjudica els interessos econòmics de l’altra part o d’un altre subjecte.L’Audiència ha celebrat diversos judicis per estafa amb víctimes que eren enganyades a causa d’una malaltia. Així doncs, el juny passat, un lleidatà va acceptar una pena de tres anys i nou mesos de presó per haver-se apropiat 107.594 euros de la seua mare malalta, que patia Alzheimer, i per tenir-la desatesa. Se li van aplicar els atenuants de drogoaddicció i de tenir les capacitats volitives afectades.

tracking