SEGRE

PAERIA URBANISME

Nova sanció de 150.000 € per una casa en mal estat

És la tercera 'supermulta' que la Paeria tramita, en aquest cas a un fons d'inversió || El consistori, pioner en la seua aplicació

El titular d’aquest bloc del carrer Cavallers també va ser multat.

El titular d’aquest bloc del carrer Cavallers també va ser multat.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament prepara una tercera supermulta de 150.000 euros a un propietari per no fer obres per conservar un immoble de la seua propietat. Així ho va assegurar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que va detallar que la sanció serà a un fons d’inversió i que és la tercera que tramiten després que el gener de l’any passat sancionés el Banc Sabadell amb la mateixa quantitat per no reparar una casa de la seua propietat, l’antiga Sala Europa, i el novembre d’aquest any el fons Divarian Propiedad per eludir les ordres de reparació d’un bloc del carrer Cavallers. Postius va destacar que la Paeria “ha estat dels primers ajuntaments de Catalunya i de l’Estat a aplicar aquesta mena de sancions, la Generalitat ens ha dit que no té constància de cap precedent”.

Un fet que, assegura, està provocant que els grans propietaris que acumulaven desenes de multes coercitives per no fer obres que garanteixin l’habitabilitat o seguretat d’un pis o immoble “s’estiguin començant a moure, ja sigui venent les propietats o contactant amb els promotors per fer els arranjaments que els demanem i evitar d’aquesta manera més supermultes”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde remarca que “en els expedients de disciplina urbanística el problema és que la llei fixa que les multes coercitives per incomplir ordres d’obres o restauració d’habitatges van des dels 300 fins als 3.000 euros i com que molts d’aquests propietaris són bancs i grans fons, aquestes quantitats no els suposen cap problema i incompleixen les ordres de forma contínua”. És per això que la Paeria va començar a imposar aquestes supermultes, amb la qual cosa s’ha convertit en un ajuntament pioner a Catalunya.

“Desconec per què no s’havien imposat aquestes sancions fins ara, però hi ha casos en els quals semblava que els propietaris es reien de l’administració i al principi dubtàvem de si serien efectives, però veiem que sí que ho estan sent i ha canviat la perspectiva tant dels serveis tècnics com dels grans propietaris”, va concloure en aquest sentit el tinent d’alcalde.

tracking