SEGRE

SEGURETAT L?HORTA

Veïns de l'Horta de Lleida activen de nou els sometents davant la nova onada de robatoris

Programen diverses patrulles aquesta setmana per combatre assalts || Pueyo afirma que es treballa en la millora de la seguretat i el PSC critica la suposada inacció

Els veïns que ahir a la nit van participar en el sometent.

Els veïns que ahir a la nit van participar en el sometent.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de l’Horta de Lleida, principalment de Marimunt però també d’altres partides, van tornar a fer aquest dilluns a la nit un sometent després de detectar la nova onada de robatoris que es va produir el cap de setmana passat. Va ser la primera dels quatre jornades de vigilàncies per camins que han previst per a aquesta setmana després de decidir-ho en una reunió que van fer diumenge, com va avançar SEGRE ahir. Val a recordar que ja van sortir a patrullar a finals d’octubre després de patir sis robatoris en tres dies.

També faran sometents demà, divendres i dissabte. Pau Macarulla, de l’associació de veïns de Marimunt, va afirmar que “hi ha un degoteig constant de robatoris. Els lladres s’emporten principalment diners i joies i hi ha inseguretat”.

Divendres i dissabte es van registrar dos robatoris a Marimunt i Boixadors. Hores abans, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va recordar que “la setmana passada ens vam reunir amb representants de les associacions de veïns de l’Horta i els comandaments de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per tractar els problemes d’inseguretat i robatoris en aquesta zona”. El primer edil va afegir que “segurament un sometent és una manera de manifestar preocupació.

Vull pensar que no parlem de sometents armats, perquè una iniciativa d’aquest tipus a Maials va acabar fa anys amb la mort d’una persona, i espero que es limitin a tasques de vigilància. Una actuació de vigilància que ja es fa a través dels xats de les partides i s’avisa la Urbana o els Mossos”. Val a recordar que la Paeria va anunciar la setmana passada que també es vigilarà amb drons aquesta zona de la ciutat, afegint-se així a les 38 càmeres que ja estan en funcionament.Per la seua part, el grup municipal del PSC va exigir ahir que es garanteixi la seguretat a l’Horta davant d’aquesta nova onada de robatoris.

Els socialistes reclamen més presència policial. Joan Queralt, regidor del PSC, va demanar al govern municipal “que es posi a treballar per millorar la seguretat a l’Horta”, després que els veïns hagin tornat a organitzar sometents. Queralt va afirmar que el fet que “els veïns s’hagin d’organitzar per gestionar la seguretat és un fracàs per part del govern municipal de la Paeria” i, per això, va demanar “mesures efectives i que destinin els recursos necessaris per garantir la vigilància específica”. Així, va reclamar deixar de destinar els recursos que s’estan pagant a una empresa de seguretat privada amb l’objectiu de detectar abocaments descontrolats. El PSC proposa crear una divisió de Medi Ambient i l’Horta dins de la Urbana.

tracking