SEGRE

MOBILITZACIONS BARRIS

“L'alberg és una necessitat”

Concentració a Pardinyes convocada per diversos col·lectius partidaris de l'equipament || Denuncien “racisme i aporofòbia” dels opositors

Alguns dels assistents a la concentració d’ahir a favor de l’alberg i contra “discursos de racisme i aporofòbia”.

Alguns dels assistents a la concentració d’ahir a favor de l’alberg i contra “discursos de racisme i aporofòbia”.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una setantena de persones es van concentrar ahir a Pardinyes, convocades per diverses entitats, per mostrar el seu suport a l’alberg per a temporers previst al solar que quedi alliberat després de la demolició de les sitges i per denunciar discursos “racistes i aporofòbics (que rebutgen la pobresa)” dels que hi estan en contra. Darrere d’una pancarta amb el lema “Prou excuses! Lleida per a totes”, van corejar consignes com a “fora racistes dels nostre barris”.

En la concentració van participar els tinents d’alcaldes Sandra Castro i Jaume Rutllant, com a representants del govern municipal, i el director de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, Josep Maria Forné. Per un altre costat, ahir la demolició va continuar, ja sense intents de parar les màquines per part d’alguns veïns.

Emmanuel Serge, de l’entitat Ngiatiguia, va llegir un manifest que afirma que “la demanda de la residència es va fer visible quan es va anunciar la construcció de l’alberg i la polèmica amb les cigonyes s’està utilitzant per poder mantenir a polarització veïnal i sense arguments sincers al darrere”. Remarca que “l’equipament és una necessitat imperant per avançar en la garantia dels drets i evitar així que centenars de temporers es vegin obligats a dormir al carrer, infrahabitatges, assentaments insalubres o magatzems”.

Subratlla que “les noves propostes de Paeria per al barri evidencien que s’oposen a l’acollida digna dels temporers per racisme i aporofòbia” i exigeix als partits que “deixin d’utilitzar aquesta polèmica per esgarrapar vots” i “fermesa al govern de la Paeria”.

L’edil Castro va dir que és un equipament “necessari per a la dignitat dels treballadors que venen a collir fruita i, per tant, hem de posar tot l’esforç a tirar-ho endavant”. Per un altre costat, va assegurar que “ens hem mostrat disposats a modificar el solar i el nombre de places, hem fet ajustaments per intentar el màxim consens possible”.

Així mateix, Rutllant va recordar que “s’ha fet un treball amb la Generalitat per poder ubicar nous espais a la resta de sitges i al parc de la Mitjana perquè niïn les cigonyes”.

Per la seua part, el president de l’organització de veïns de Pardinyes, Joan Torné, va negar que siguin “racistes” i va dir que només defensen que no era necessari enderrocar les sitges i destruir nius de cigonya per habilitar un alberg per a temporers.

La demolició de les sitges va seguir ahir, ja sense intents de parar les obres.

La demolició de les sitges va seguir ahir, ja sense intents de parar les obres.AMADO FORROLLA

tracking