SEGRE

EQUIPAMENTS POLÈMICA

La bolcada d'una excavadora atura unes hores la demolició de les sitges de Pardinyes

Quan enderrocava la part superior de l'edifici i per sort no hi va haver cap ferit

Una grua de grans dimensions va aixecar ahir a la tarda l’excavadora bolcada.

Una grua de grans dimensions va aixecar ahir a la tarda l’excavadora bolcada.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La demolició de les antigues sitges del Senpa de Pardinyes va tenir ahir una nova demora al bolcar l’excavadora que porta a terme el gruix de les tasques de demolició. Un incident que no va provocar ferits, però va obligar a paralitzar els treballs diverses hores fins que la màquina tornés a estar operativa. Ahir a la tarda, una gran grua va anar al lloc per tornar a posar-la dreta.

Segons van informar veïns de la zona i l’entitat ecologista Ipcena i va confirmar el mateix ajuntament, la màquina, una excavadora amb el braç més llarg, que era l’encarregada d’enderrocar la part superior de les sitges, va bolcar cap a un costat quan es trobava a sobre d’un monticle inestable de runa. Segons el líder d’Ipcena, Joan Vázquez, l’accident es va produir “perquè des de fa dies que no funciona una de les excavadores encarregades de retirar la runa, de manera que s’ha anat acumulant i quan l’excavadora ha passat per sobre, al ser terreny inestable, ha acabat bolcant, encara que per sort no hi ha hagut ferits”. Per tot això, Vázquez va anunciar que presentaran una denúncia a Inspecció de Treball “per les males condicions laborals que tenen els treballadors encarregats de la demolició”.

Per la seua part, l’empresa encarregada de la demolició, Delta Punt Enderrocs, no va voler fer declaracions en aquest sentit. La demolició parcial de les sitges per fer un alberg va començar a principis de mes i ha aixecat polèmica. Ipcena, l’organització de veïns de Pardinyes (Orvepard) i la Fundació Barri de Pardinyes hi estan en contra i han intentat, de moment sense èxit, parar la demolició als tribunals.

Una grua de grans dimensions va aixecar ahir a la tarda l’excavadora bolcada.

Una grua de grans dimensions va aixecar ahir a la tarda l’excavadora bolcada.GERARD HOYAS

tracking