SEGRE

PAERIA NORMATIVA

Multa de 12.000 € i tancament temporal d'un bar de Lleida per insegur i insalubre

La sortida d'emergència estava bloquejada per sofàs i la cuina, plena de brutícia

El local està ubicat al carrer Paer Casanovas, 44.

El local està ubicat al carrer Paer Casanovas, 44.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha obert un expedient sancionador al bar ubicat al número 44 del carrer Paer Casanovas que inclou una sanció de 12.000 euros i el seu tancament provisional per vulnerar la normativa, bàsicament per tenir bloquejades les portes d’accés i la sortida d’emergència i per l’estat totalment insalubre de la cuina. Aquesta actuació disciplinària és fruit d’una inspecció portada a terme per agents de la Guàrdia Urbana la matinada del dia 1 de gener, després que a les 4.51 hores sentissin des del carrer música a molt alt volum que procedia de l’establiment, denominat Shisha Bar. Van constatar que la porta d’emergència estava obstruïda per sofàs, que també dificultaven l’entrada i sortida del local, que a l’interior hi havia mig centenar de persones, amb catximbes a les taules i burilles a terra, i que el recinte comptava amb dos extintors que estaven caducats des de feia més d’un any.

A més, van comprovar que la cuina presentava unes pèssimes condicions sanitàries i higièniques, ja que estava plena de brutícia i hi havia insectes.Uns dies més tard, un altre informe dels tècnics municipals va concloure que el bar no compleix les condicions d’evacuació dels usuaris. Per tots aquests arguments, l’ajuntament va decretar la suspensió immediata de l’activitat de bar per deficiències en matèria de seguretat i sanitat que comporten “un risc greu” per a les persones.

Finalment, la setmana passada va notificar el titular del local l’obertura de l’expedient sancionador, que d’una banda ratifica la suspensió de l’activitat fins que no acrediti que compleix totes les condicions exigides per la normativa i, per l’altra, li imposa una multa de 12.000 euros al tipificar com a falta molt greu les infraccions detectades. A més, ordena a la Guàrdia Urbana que supervisi que el bar manté suspesa la seua activitat.

En els últims mesos, l’ajuntament ha sancionat diversos establiments amb abundants multes per incomplir la normativa en matèries com seguretat, soroll o horari o per la celebració d’activitats no autoritzades. Així, un bar del barri de Cappont va rebre sengles sancions que sumaven 25.000 euros; un altre que hi ha al costat de l’Eix Comercial, dos per un import global d’11.000; i una carnisseria del barri Universitat, una sanció de 12.000.

tracking