SEGRE

MOBILITZACIONS SANITAT

Els metges mantenen tres dies més de vaga però continuaran negociant

Metges de Catalunya i Salut atansen posicions i se citen a una nova reunió dilluns || La convocatòria preveu aturades parcials de l'1 al 3 de febrer

Metges llancen bates blanques en senyal de protesta a la manifestació de dijous a Barcelona.

Metges llancen bates blanques en senyal de protesta a la manifestació de dijous a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Metges de Catalunya (MC) manté les vagues parcials de l’1, 2 i 3 de febrer després de l’última reunió d’ahir amb el departament de Salut, que va acabar sense acord, tot i que continuaran negociant. Les dos parts treballaran aquest cap de setmana per buscar l’encaix jurídic de possibles millores organitzatives i assistencials, i es tornaran a reunir dilluns per concretar-les.

El secretari general del sindicat, Xavier Lleonart, va afirmar que la vaga d’aquest dimecres i dijous “ha sacsejat una mica el tauler”. Per la seua banda, el subdirector del Servei Català de la Salut, Alfredo García, va admetre que l’aturada ha estat un “missatge clar” cap a Salut. García va assenyalar que les negociacions es van centrar en les agendes de visites i com abordar l’impacte de l’augment de la demanda assistencial. Lleonart va indicar que estan parlant de “fórmules de racionalització” de les agendes.

El conseller de Salut, Manel Balcells, va avisar que no hi pot haver un “acord bilateral” del departament amb Metges de Catalunya respecte a les condicions salarials perquè “és il·legal”. Va explicar que la negociació ha de tenir lloc a les taules dels convenis de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del Siscat, entre sindicats i empreses. Metges de Catalunya anirà a la reunió de dilluns amb el seu equip de juristes per avaluar la viabilitat legal tant de les reclamacions com de les limitacions que, segons Salut, té l’Executiu català per millorar les condicions econòmiques dels metges.

tracking