SEGRE

SUCCESSOS ALARMA SOCIAL

Mesures de mossos per la sortida de violadors no rehabilitats

En contacte amb les víctimes i seguiments no invasius

Daniel Padial.

Daniel Padial.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han pres mesures en els últims dies davant de l’excarceració de dos violadors lleidatans que es considera que no estan rehabilitats i hi ha un elevat risc de reincidència, cosa que ha generat alarma social. En tots dos casos, seguint el protocol establert des del 2009, el departament de Justícia va alertar la Fiscalia de Lleida i els Mossos d’Esquadra que aquests homes, amb múltiples antecedents per delictes sexuals, han sortit en llibertat i que “presenten un elevat risc de reincidència”, com va avançar SEGRE.

Només han de complir una mesura, l’ordre d’allunyament respecte a les víctimes, però no estan sotmesos a cap altra mesura com la llibertat vigilada perquè, quan van ser condemnats, no existia. Malgrat això, la policia ha pres algunes mesures com posar-se en contacte amb les víctimes i, com és habitual en aquest tipus de casos, es fan vigilàncies no invasives.

Dilluns va ser excarcerat Daniel Padial, un dels sis agressors sexuals beneficiats de les revisions de condemna de l’Audiència de Lleida en aplicació de l’anomenada llei del només sí és sí. Condemnat a 15 anys de presó, se li ha reduït la pena a nou anys i sis mesos. L’home va admetre que a l’estiu del 2008 va intentar violar dos noies de 16 a 17 anys després d’abordar-les a la Zona Alta i Pardinyes. A més, ja havia estat condemnat per 17 agressions més, la majoria quan era menor, i altres comeses en permisos.

Dos setmanes abans, el 5 de gener, va sortir en llibertat Roberto Medina Jiménez, de 45 anys. S’ha passat prop de dos dècades entre reixes per pederàstia i temptativa d’homicidi. En el judici, va admetre que va abusar de dos nens, d’11 i 14 anys, després de conèixer-los als Camps Elisis el juny del 2003. També va atacar nens a Barcelona.

tracking