SEGRE

PROJECTES POLÈMICA

Recullen firmes en contra de la línia elèctrica de l'Horta

Els veïns en van obtenir ahir 183 || Tampoc accepten que se soterri i proposen aprofitar el traçat d'una de ja existent

La recollida de firmes ahir al mercadillo de Pardinyes.

La recollida de firmes ahir al mercadillo de Pardinyes.M.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns de l’Horta i membres de la plataforma Lleida contra la MAT van iniciar ahir una recollida de firmes contra la construcció d’una línia elèctrica d’alta tensió que afectaria diverses partides. El projecte preveu que vagi des del futur parc solar d’Alcarràs fins a la subestació de Magraners. La Paeria va informar que la seua constructora ha acceptat soterrar el 67 per cent del traçat, però el consistori reclama que sigui el 80 per cent, i que només sigui aeri el tram en què travessa el riu Segre.

No obstant, els veïns de l’Horta i la plataforma advoquen per una altra alternativa, que és aprofitar les infraestructures ja existents a l’Horta i fer que circuli per allà. “Hi ha una línia que va des de la subestació de Montagut fins a la de Magraners i considerem que la millor opció seria reforçar i adaptar degudament aquest traçat perquè pugui assumir també l’electricitat que vingui del parc d’Alcarràs”, va assegurar una de les membres de l’entitat. Aquesta mateixa va remarcar que “si bé és cert que la Paeria advoca per soterrar el traçat, cal tenir en compte que una línia elèctrica d’aquestes característiques podria afectar negativament els veïns i animals que hi hagi a prop fins i tot encara que vagi sota terra”.

És per això que ahir dissabte van muntar un estand al mercat municipal del Barris Nord perquè la ciutadania firmi i secundi les al·legacions que han presentat al projecte. Ahir van obtenir 183 adhesions i està previst que avui i el cap de setmana vinent continuïn obtenint suports per al seu traçat alternatiu.Val a recordar que dijous passat es va fer una reunió informativa a Rufea sobre aquesta línia elèctrica. La Paeria va detallar que el pla actual contempla que el 67% del traçat que creua Lleida seria soterrat, però que presentaran al·legacions perquè s’ampliï fins a més del 80%, la qual cosa reduiria de 13 a 6 el nombre de torres elèctriques.

Per la seua part, els veïns veuen insuficient el pla de la Paeria, ja que asseguren que provocarà “un perjudici molt important” per a l’activitat agrícola de l’Horta.

tracking