SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS SOCIALS

Unes 25 persones que dormen al ras a Lleida rebutgen pernoctar al pavelló 3 malgrat el fred

Unes 25 persones que dormen al ras rebutgen pernoctar al pavelló 3 malgrat el fred || El Barri Antic alerta de petits campaments als carrers

Els estris d’una persona sense llar en un racó del carrer Gairoles, al Centre Històric, ahir.

Els estris d’una persona sense llar en un racó del carrer Gairoles, al Centre Històric, ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 2 de novembre l’ajuntament va posar en marxa el Pla Iglú, amb l’habilitació d’un equipament, el pavelló 3 de la Fira, perquè les persones sense llar puguin passar la nit a cobert i fora de perill de les temperatures hivernals. Des de la posada en marxa s’han atès 380 persones, però també hi ha sensesostre que es neguen a utilitzar aquests serveis. Són uns 25, segons l’ajuntament, que malgrat no voler ser atesos pels serveis socials estan controlats per la Guàrdia Urbana en cas que necessitessin qualsevol atenció.

Així ho van assegurar fonts municipals, que van detallar que els motius pels quals no volen entrar en el Pla Iglú són diversos: no els van bé els horaris del pavelló; tenen problemes de consum i volen estar sols; no volen compartir espais amb ningú; i d’altres asseguren que l’allotjament temporal no resol la seua situació i que prefereixen tenir les seues petites estructures controlades amb les seues coses i evitar que aquestes puguin ser okupades.

Malgrat que la xifra de sensesostre que rebutgen el Pla Iglú és petita, els veïns del Centre Històric estan preocupats per la seua presència a la via pública. “L’any passat un foc en un campament va afectar un solar i un habitatge i ens consta que s’estan instal·lant campaments pels carrers Companyia, Gairoles i Sant Andreu”, va dir un portaveu de Som Veïns.

En aquest sentit, la Paeria va assegurar que manté el contacte amb totes les persones que no volen anar al pavelló 3, les pernoctacions de les quals han augmentat aquests últims dies per l’onada de fred. La jornada de màxima afluència va ser divendres passat 27, amb 114 pernoctacions al pavelló 3 i 20 al Jericó.

tracking