SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Estrangulen un home per l'esquena a Lleida i el deixen inconscient per robar-li la cartera i el mòbil

Va ocórrer diumenge a la matinada i el van asfixiar || Va recuperar la consciència assistit per una parella a Prat de la Riba

La víctima va presentar la denúncia als Mossos d’Esquadra.

La víctima va presentar la denúncia als Mossos d’Esquadra.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un home de 41 anys va ser assaltat diumenge a la matinada a la intersecció entre l’avinguda Prat de la Riba i el carrer Pi i Margall per un grup de quatre o cinc joves que el van deixar inconscient estrangulant-lo per l’esquena per robar-li la cartera i un mòbil valorat en més de 1.000 euros. La víctima va recuperar la consciència minuts després amb l’ajuda d’una parella que el va assistir i que va trucar als Mossos d’Esquadra. És la primera vegada que transcendeix un robatori amb aquest mètode a la capital del Segrià.

L’afectat va explicar ahir a aquest diari que “va ocórrer quan ja me n’anava cap a casa després de sortir d’una discoteca. Se’m van atansar per darrere quatre o cinc joves i un d’ells em va demanar un cigarro. Quan l’hi vaig donar, un d’ells va cridar “a per ell!” i vaig notar un cop al cap i com m’envoltaven pel coll amb un braç, asfixiant-me. No podia cridar ni defensar-me de cap forma. Vaig caure inconscient a terra”. El següent que recorda és estar molt atordit i que una parella el socorria.

“Els vaig explicar el que m’havia passat i vaig comprovar que m’havien robat la cartera amb diners, targetes i la documentació i el mòbil”, va afirmar la víctima. La parella va trucar als Mossos d’Esquadra i fins al lloc es va desplaçar una patrulla. El jove va ser atès posteriorment en un CAP i va acudir a la comissaria de la seua localitat per presentar la denúncia. “No he pogut facilitar la descripció dels autors perquè va ser molt ràpid i no vaig poder reaccionar. Anaven vestits amb roba esportiva i eren quatre o cinc”, va assenyalar

L’any passat, entre gener i setembre, es van registrar 283 robatoris amb violència i intimidació a la capital del Segrià, segons les dades del Balanç de Criminalitat del ministeri de l’Interior. Són un 34,8% més que en el mateix període de l’any anterior, quan se’n van registrar 210. A nivell de la demarcació, hi va haver un total de 352 casos pels 258 de gener a setembre del 2021, un increment del 36,4%.

tracking