SEGRE

SANITAT COL·LECTIUS

Els metges desconvoquen els 3 dies d'aturada arran d'un acord amb Salut

Pacten crear una taula de diàleg permanent i mesures per reduir sobrecàrrega assistencial i la burocràcia || No hi ha cap plus salarial específic per a facultatius

Metges manifestant-se a Barcelona dijous passat.

Metges manifestant-se a Barcelona dijous passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Metges de Catalunya (MC) va desconvocar els tres dies d’aturada que començaven aquest matí a les 8.00 hores a l’assolir ahir al vespre amb el departament de Salut un acord per a la millora de les condicions laborals dels facultatius. D’aquesta manera, es tanquen unes negociacions que han necessitat sis reunions i dos dies de vaga (el dimecres i el dijous de la setmana passada) per assolir aquest acord. El secretari general de MC, Xavier Lleonart, va afirmar ahir a la nit que Salut s’ha compromès a aplicar una sèrie de mesures urgents en matèria d’accessibilitat al sistema, limitar l’agenda dels facultatius i “desburocratitzar” les consultes.

D’aquesta forma, el sindicat ha renunciat de moment ha aconseguir el complement salarial que demanava per als metges. Lleonart va manifestar que les mesures que inclou la proposta de la conselleria comptaran amb partides pressupostàries específiques.Un dels punts acordats és una taula de negociació entre Salut i els metges que abordarà qüestions d’“organització” i “sobrecàrrega assistencial”. Segons el líder de MC, s’activarà “de manera immediata” i es reunirà com a mínim cada quinze dies.

Un altre punt del pacte són mesures urgents que inclouen la millora de l’accessibilitat i la desburocratització.En aquest sentit, el conseller de Salut, Manel Balcells, va assegurar que aquestes mesures serviran, entre altres aspectes, per reduir el volum d’hores extra. Balcells també va mostrar la seua satisfacció per la desconvocatòria de la vaga per l’“afectació ciutadana” que comportava. A més, va considerar que l’acord al qual han arribat amb el sindicat majoritari entre el col·lectiu mèdic permetrà abordar la transformació del sistema sanitari, que va qualificar de molt necessària

El conseller Balcells destaca que s’evita l’afectació als usuaris i que cal transformar el sistema

D’altra banda, la incidència del coronavirus a les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu i Aran segueix a la baixa.

Segons dades del departament de Salut, la setmana passada es van diagnosticar 63 contagis a la regió del pla, un 12% menys que en la setmana anterior, mentre que al Pirineu se’n van registrar set, un 46% menys que en la setmana anterior. Al seu torn, els casos de grip van pujar lleugerament al pla de Lleida amb 257 casos, amb prou feines un 4 per cent més, mentre que al Pirineu hi va haver 63, un 6 per cent menys que en l’últim balanç.

tracking