SEGRE

Una psicòloga diu que l'acusat d'agredir sexualment la neboda a Lleida es va aprofitar de la vulnerabilitat de la noia

El germà de la víctima diu que el tiet els ha "fet malbé la vida" perquè era en qui més confiaven

L'acusat d'agredir sexualment la neboda a Lleida, durant el judici a l'Audiència.

Una psicòloga diu que l'acusat d'agredir sexualment la neboda a Lleida es va aprofitar de la vulnerabilitat de la noiaLaura Cortés / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una noia ha relatat diverses agressions sexuals del tiet, des dels 16 als 19 anys. Els fets es van destapar uns mesos després que morissin els seus pares, amb poc temps de diferència, quan la noia, de festa major, va prendre alcohol i drogues i va acabar a l'hospital. Segons ella mateixa ha explicat i ha confirmat una amiga, la víctima va explicar que s'havia pres un còctel de drogues perquè volia morir-se perquè el seu tiet abusava d'ella des de petita. La psicòloga de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) considera creïble el relat de la noia i diu que l'home es va aprofitar de la seva vulnerabilitat i situació familiar. El seu germà, l'únic que la va creure, ha dit que el tiet els ha "fet malbé la vida" perquè era en qui més confiaven.

La fiscalia demana 15 anys de presó per a l'home, acusat d'agredir sexualment la neboda, a Lleida, des del 2016 fins al 2019, quan es van denunciar els fets. El ministeri públic considera provat, després del judici que s'ha fet aquest dimecres a l'Audiència de Lleida, que l'acusat va començar fent-li tocaments i va anar pujant de to fins a violar-la. La defensa, en canvi, demana l'absolució de l'home en considerar que existeixen contradiccions en la declaració que la noia va fer en fase d'instrucció i el que ha dit avui al jutjat, com ara on i quan van començar els fets.

A més de la pena de presó, la fiscalia demana que se l'inhabiliti durant 20 anys per a qualsevol feina o activitat, retribuïda o no, que impliqui un contacte regular i directe amb menors d'edat. Així mateix, sol·licita que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a menys d'un quilòmetre de la víctima durant 10 anys quan surti de la presó, que se li imposin 10 anys de llibertat vigilada i que indemnitzi amb 10.000 euros la víctima per danys morals.

tracking