SEGRE

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

El Govern veta als centres dades comparatives de la selectivitat

No podran saber si els resultats dels seus alumnes figuren entre els millors o els pitjors || El Consell Interuniversitari al·lega que ho fa per evitar la segregació

Alumnes abans d'iniciar la selectivitat a la UdL.

Alumnes abans d'iniciar la selectivitat a la UdL.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern deixarà de facilitar aquest curs als més de 700 instituts i escoles de tot Catalunya que imparteixen Batxillerat les dades comparatives dels resultats dels seus alumnes en la selectivitat, al·legant que “la difusió d’aquestes dades implicaria afavorir la segregació escolar, cosa que està prohibida per la normativa vigent en matèria d’educació.”

Així figura en el mail que dijous va enviar a totes les direccions la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, organisme que depèn del departament d’Universitats.

Fins a aquest curs, el Govern notificava a cada centre el lloc que ocupava la nota mitjana general dels seus alumnes entre el total. No hi havia un rànquing de centres, sinó que únicament es detallava a cadascun el percentil (entre els 25% millors, del 25% al 50%, del 50% al 75% i entre els 25% últims) en què es trobava i el lloc concret que ocupava.

Així mateix, els donava l’estadística concreta de la mitjana dels seus alumnes per assignatures i la comparació amb la mitjana catalana, tot i que en aquest cas, cada centre podrà elaborar-la al tenir les actes dels seus alumnes.

Aquesta notificació ha provocat malestar a les direccions dels centres, ja que no podran conèixer com evolucionen els resultats dels seus alumnes en comparació amb els d’altres.

“Em sembla molt malament”, va indicar el director d’un institut. “Nosaltres en els últims cursos havíem millorat i érem entre els 200 primers i aquesta dada ens permetia tenir una idea de com estàvem a nivell comparatiu”, va afegir. Va precisar que “entenc que no vulguin que aquest rànquing es faci públic, i nosaltres només l’utilitzàvem a nivell intern, però el que cal fer és apel·lar a la responsabilitat de cada centre en lloc de no facilitar dades”.

La seua homòloga d’una escola concertada va considerar que aquesta decisió va en contra del que succeeix “a tots els sectors de la societat, que busquen reflectir-se en les experiències d’èxit”, i va criticar que Educació es reservi aquestes dades en lloc de facilitar-les als centres. “Això no és democràtic”, va destacar, i va agregar que “saber on estàs posicionat t’ajuda a avançar”.

Un altre director va dir que “ara no sabrem si estem ben posicionats o no”, i va veure ridículs els arguments que dona el Consell Interuniversitari per no continuar donant aquestes dades.

Directors consideren injustificada aquesta mesura i diuen que és bo saber “on estàs posicionat”

D’altra banda, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va subratllar ahir que el creixement del pressupost del seu departament farà que Catalunya tingui “més mestres que mai en la història” al consolidar-ne 6.804 més. Així mateix, va dir que reforçaran la partida per avançar en la gratuïtat de l’etapa de 0 a 3 anys i que aquest curs 41.000 nens s’han beneficiat de la gratuïtat d’Infantil-2 (I-2).

tracking