SEGRE

ERC insta l'Estat a pagar en tres mesos els 516.000 euros que deu a la Paeria

Vista actual de la façana que dona a la plaça Paeria.

Vista actual de la façana que dona a la plaça Paeria.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu adjunta del grup d’ERC-EH Bildu al Senat, la lleidatana Sara Bailac, ha presentat una moció en la qual reclama a l’Estat que en menys de tres mesos aboni el seu deute amb l’ajuntament de Lleida de 518.849,50 euros per l’impagament de tributs locals de l’Arxiu Històric Provincial de Lleida, situat al carrer Lluís Besa.

Bailac va detallar que aquesta quantitat correspon “a dos contribucions especials de l’any 2006 i l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) des d’aquell any fins al 2022”. S’ha de recordar que l’edifici està gestionat pel departament de Cultura de la Generalitat des del 1981, però Bailac va remarcar que “la titularitat de l’edifici continua sent de la Direcció General de Patrimoni de l’Executiu espanyol”.

A les reivindicacions de Bailac de liquidar el deute es va sumar l’alcalde, Miquel Pueyo, que va assegurar que és “absolutament incomprensible que l’Estat no pagui els tributs que deu a la ciutat” i que actualment “no podem deixar perdre ni un euro, ni un recurs que ens permeti millorar la qualitat de vida dels lleidatans”.

Per tot això, la portaveu adjunta dels republicans al Senat va presentar aquesta moció, que es debatrà més endavant, i va recordar que ja s’ha sol·licitat diverses vegades liquidar aquest deute, assegurant que fins i tot han incomplert una sentència que els hi instava. Motiu pel qual en la moció es dona un termini d’un trimestre per tramitar i efectuar el pagament.

Per la seua part, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va reconèixer que aquest tema “porta pendent de tancar-se des de fa anys” i que li consta que el cas està en mans del ministeri d’Hisenda.

tracking