SEGRE

URBANISME PLANEJAMENT

L'operador que obri un centre comercial al costat de l'estació de Lleida assumirà cobrir les vies

La Paeria xifra en 43 milions el cost del tram pendent des de Comtes d'Urgell || El pla definitiu preveu 60.000 metres quadrats de superfície comercial i 35.000 que es destinaran a habitatges

Toni Postius, Miquel Pueyo i Jordina Freixanet, ahir a la Paeria.

Toni Postius, Miquel Pueyo i Jordina Freixanet, ahir a la Paeria.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’operador que instal·li un centre comercial a l’entorn de l’estació de trens haurà d’assumir el cobriment de les vies que queda pendent entre la terminal de ferrocarrils i el carrer Comtes d’Urgell. Així ho va assegurar ahir el govern municipal en la presentació del nou planejament urbanístic per desenvolupar la zona, conegut com a pla de l’estació, i que contempla que tant la Paeria com Adif, que és el principal titular d’aquests terrenys, recuperin els cinquanta milions d’euros que van invertir a començaments de segle per poder cobrir les vies del tren entre els carrers Corts Catalanes i Comtes d’Urgell i construir el pont de Príncep de Viana.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va detallar que el tram que falta per cobrir les vies del tren és de 18.000 metres quadrats i l’obra costaria 43 milions d’euros, que assumiria l’operador que guanyi el concurs per desenvolupar el centre comercial.

Al seu torn, va detallar que el 2017 l’anterior govern socialista va encarregar un estudi en el qual es va demostrar que l’anterior pla de l’estació no era viable econòmicament perquè la zona estava dividida en diverses unitats d’actuació “que s’havien de desenvolupar alhora”.

És per això que ara “hem unificat tots els àmbits d’actuació excloent únicament els que estan a l’entorn de Prat de la Riba i la rambla Ferran, que es desenvoluparien a part, per agilitzar-ne la tramitació”, va dir Postius. Un canvi que permet que el projecte sigui viable i amb el qual l’ajuntament i Adif preveu recuperar la inversió que van fer amb el pont de Príncep de Viana i el cobriment de les vies.

“Aleshores la Paeria va avançar 21 milions d’euros i Adif, 29 més, i la nostra idea és recuperar aquestes quantitats amb la licitació dels terrenys, dels quals almenys 60.000 metres quadrats es destinarien per a usos comercials i 35.000 serien per fer habitatges i en total parlem d’una inversió de prop de 200 milions d’euros”, va assenyalar Postius, que va avançar que actualment “tenim diversos operadors interessats en el projecte”.

El govern espera treure a licitació el projecte aquest primer trimestre

L’equip de govern preveu que la modificació del pla de l’estació presentat ahir s’aprovi en la comissió d’Urbanisme i el ple ordinari d’aquest febrer. Alhora preveu rebre les bases per licitar la concessió del centre comercial i l’objectiu del govern municipal és treure’l a concurs públic el primer trimestre.

Així ho van assegurar tant el tinent d’alcalde Toni Postius com l’alcalde, Miquel Pueyo, que van remarcar que “no podem deixar escapar aquesta oportunitat perquè hi ha operadors interessats”. Pueyo va agregar que aquest pla permetrà “desenvolupar un centre comercial al centre de la ciutat i redefinir les connexions entre el centre i el barri de Pardinyes”.

Per la seua part, la tinent d’alcalde Jordina Freixanet va recalcar que consensuaran la licitació del projecte “amb tots els grups i sectors de la ciutat” i que serà el primer pas per recuperar la rambla Ferran.

tracking