SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

Condemnat a pagar 10.000 euros a la Paeria de Lleida el jove que va col·lidir contra el mur del riu

Per causar danys amb el cotxe a un arbre i a l'estructura de pedra de la canalització el gener del 2020 || El conductor, de 19 anys, no tenia carnet, va fugir, va ser arrestat i va donar positiu en drogues

Accident aparatós. El succés va causar gran expectació i el cotxe va quedar encastat al mur.

Accident aparatós. El succés va causar gran expectació i el cotxe va quedar encastat al mur.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat Penal número 3 de Lleida ha condemnat un home a 6 mesos de presó (una pena que no haurà de complir) i a pagar 10.032,77 euros a l’ajuntament pels danys que va causar a l’estampar el seu cotxe contra el mur del riu el gener del 2020. Un sinistre que va causar gran expectació a la ciutat, ja que va ocórrer un dissabte a la tarda entre el pont de la Universitat i l’avinguda de Madrid i l’infractor, que en aquell moment tenia 19 anys, va provocar dos accidents i va circular contra direcció abans de xocar, no tenia carnet de conduir ni assegurança del vehicle, va intentar fugir i també va donar positiu en drogues.

Segons recull la sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari i que es va notificar el 23 de gener passat, abans que s’iniciés el judici el Ministeri Fiscal i la defensa de l’acusat van arribar a un acord en què s’especificava que la sentència seria acceptada per les dos parts sempre que la pena no superés els sis anys de presó a canvi que l’acusat reconegués els fets.

En la interlocutòria es recull que l’acusat va ser requerit per la Urbana després que col·lidís amb diversos vehicles quan anava en sentit contrari pel carrer Manuel de Palacio. El jove es va escapar fugint per aquest mateix carrer i per les avingudes Lluís Companys i Catalunya en sentit contrari i envaint la via de vianants de la plaça Espanya, fins que va xocar contra el pont i la barana de l’avinguda de Madrid.

La sentència recull que l’acusat presentava símptomes externs que es trobava sota la influència de les drogues i va donar positiu en Delta9tetrahidrocannabidol. D’altra banda, a més dels danys causats al mur del riu i al mobiliari urbà, el condemnat va provocar danys a dos vehicles que estaven estacionats a l’avinguda de Madrid, però els seus propietaris no han presentat cap reclamació.

Per tot això, la jutge va condemnar l’acusat com a autor d’un delicte contra la seguretat viària, desobediència greu i de lesions lleus amb l’atenuant d’estar sota la influència de les drogues. Això suposa la prohibició de conduir vehicles durant 2 anys, una multa de mil euros i el pagament de 10.032,77 euros a la Paeria. També es va acordar suspendre l’execució de pena de presó de 6 mesos sempre que el reu no delinqueixi i es comprometi a pagar les multes.

També haurà d’indemnitzar un mosso per ferir-lo quan fugia

A més d’indemnitzar amb més de deu mil euros l’ajuntament per danyar mobiliari urbà, no poder conduir cap vehicle durant dos anys i una sanció de mil euros, el condemnat també haurà d’indemnitzar un agent dels Mossos d’Esquadra que va resultar ferit quan va intentar fugir. Segons recull la sentència, l’agent dels Mossos va patir una contusió cranial amb dolor cervical, una altra contusió a la cuixa esquerra amb lleuger hematoma i una ferida al turmell esquerre. Per tot això, la jutge ha sentenciat que el detingut haurà d’indemnitzar l’agent amb 160 euros per un delicte lleu de lesions.

tracking