SEGRE

SENTÈNCIA AUDIÈNCIA NACIONAL

Neguen la nacionalitat a un veí de Lleida perquè va ser condemnat per maltractar l'esposa

A un veí de Lleida que la va demanar el 2014

Imatge de la façana de l’Audiència Nacional.

Imatge de la façana de l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Nacional ha denegat la nacionalitat espanyola a un veí de Lleida originari del Marroc perquè l’home havia estat condemnat per maltractar la seua dona, per la qual cosa incomplia el requisit de bona conducta cívica. L’home havia sol·licitat la concessió de la nacionalitat espanyola per residència el gener del 2014 davant del Registre Civil de Lleida. El ministeri de Justícia li va denegar la petició el 2020 i l’home va interposar un recurs davant de la mateixa autoritat, que va ser desestimat, i, posteriorment, davant de l’Audiència Nacional, que ha resolt en el mateix sentit

Va ser condemnat el 2016 amb 40 dies de treballs comunitaris i una ordre d’allunyament

La denegació es motiva que “no ha justificat prou bona conducta cívica” ja que va ser condemnat per sentència ferma de 22 de febrer del 2016 en una causa seguida pel jutjat de Violència sobre la Dona de Lleida per un delicte de violència domèstica i de gènere, lesions i maltractament familiar.

Li van imposar 40 dies de treballs en benefici de la comunitat i la prohibició d’aproximació a la víctima durant vuit mesos.Així, la sala Contenciosa Administrativa de l’Audiència Nacional considera que “el retret a la violència domèstica i de gènere transcendeix l’àmbit estrictament penal, ja que revela en la conducta de qui l’exerceix un menyspreu a principis essencials del nostre ordenament jurídic i en un entorn en el qual hi ha una especial sensibilitat de la societat espanyola”. Per tot plegat, li denega la petició perquè “no pot acceptar-se que un condemnat per delicte de violència familiar comparteixi els valors, els costums i els principis de la societat espanyola”. La sentència no és ferma i pot presentar-se un recurs de cassació davant del mateix tribunal.

tracking