SEGRE

DOCENTS EDUCACIÓ

Professors de matemàtiques analitzen noves fórmules per ensenyar-les

Ponència del catedràtic Joan Folguera, que anima a fer-les més atractives

Una de les ponències en la ‘XX Jornada Lleimat’.

Una de les ponències en la ‘XX Jornada Lleimat’.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip ICE Lleimat de matemàtiques va celebrar ahir la XX Jornada Lleimat: enganxa’t a les mates, impulsem-les. Més de cinquanta professors de matemàtiques van participar en l’acte, que va comptar amb la ponència del catedràtic Joan Folguera i els tallers dels professors Joan Sangrà i Bernat Ancochea. Va tenir lloc també una conferència de Purificación Montesinos, Loreno Lozano i Maria Elvira García, membres de la Societat Madrilenya de Professors de Matemàtiques Emma Castelnuovo.

En la jornada es van dur a terme diferents xarrades, així com propostes educatives específiques i tallers virtuals a docents de Primària i Secundària amb l’objectiu de presentar bones pràctiques en les classes de matemàtiques que permetin donar una visió creativa de l’assignatura per afavorir així l’aprenentatge dels alumnes.

Des de l’organització de l’esdeveniment van valorar molt positivament la implicació dels professors inscrits, que “van decidir passar un dissabte al matí descobrint noves formes d’aprenentatge per als seus alumnes”.

Tot i així, van indicar que el nombre de participants en les edicions anteriors a la pandèmia va ser notablement superior. “El coronavirus ens ha trencat una mica la dinàmica tan positiva que portàvem els últims anys, amb més de cent inscrits, però l’any que ve intentarem convidar alguna personalitat més mediàtica per atreure així un major nombre de docents”, van explicar des de l’organització.

“En la conferència he presentat mètodes educatius que he anat experimentant al llarg de la meua carrera, i m’enorgulleix l’atenció i interès que han mostrat els assistents”, va explicar el catedràtic Joan Folguera.

“No sé si l’ensenyament de les matemàtiques és encara massa tradicional, però en alguna cosa coixegem perquè és una de les assignatures que més costen als nens. No crec que no agradin, sinó que costen massa a alguns alumnes pel nivell de raonament que suposen, i els decauen els ànims”, va afegir. “Hem de fer el possible perquè tots puguin gaudir amb una assignatura tan bonica i important”, va concloure.

Folguera ha estat professor de matemàtiques durant 36 anys. Ara fa tallers, xarrades i exposicions matemàtiques dins i fora de Catalunya.

tracking