SEGRE

El ministeri d'Educació elimina la prova de maduresa de la nova selectivitat i augmenta el temps per als exàmens

Alumnes abans d'iniciar la selectivitat a la UdL.

Alumnes abans d'iniciar la selectivitat a la UdL.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació i Formació Professional ha eliminat la prova de maduresa que tenia prevista per a la nova Avaluació del Batxillerat per a l’Accés a la Universitat (EBAU). Així mateix, ha augmentat el temps de realització dels exercicis, passant de 90 minuts a 105 minuts, ja que, segons justifica el Ministeri, "es té en compte la lectura de l’exercici, la seua anàlisi i producció". Així ho reflecteix el projecte de reial decret pel qual es regulen les característiques bàsiques de la prova d’accés a la Universitat i s’estableix el procediment de càlcul de la qualificació d’accés, a què ha tingut accés Europa Press i que el Ministeri d’Educació i FP ha enviat aquest dimecres a les comunitats autònomes.

Un altre dels canvis que inclou el projecte de reial decret és que els alumnes, en el moment de matricular-se a la prova d’accés, elegiran entre examinar-se d’Història d’Espanya o Història de la Filosofia. A més, en les comunitats amb llengua cooficial s’afegeix un examen de llengua pròpia.

La prova de maduresa proposada inicialment pel Departament de Pilar Alegría constava d’una sèrie de documents entorn d’un mateix tema (d’actualitat, humanístic, científic...) relacionat amb les matèries de caràcter obligatori. Amb la prova de maduresa, s’anava a demanar a l’alumne que demostri les competències acadèmiques adquirides analitzant els documents "des de diferents aspectes i perspectives", de manera que no només demostri els seus coneixements de les matèries, sinó també les capacitats adquirides. Les preguntes que podien plantejar-se en aquest suposats anaven a ser obertes, semiconstruïdes o tancades. Amb aquesta modalitat el Ministeri pretenia "valorar la capacitat de l’alumnat per analitzar, valorar, extreure informació o interrelacionar tota aquesta documentació, de forma més o menys guiada a través de les preguntes o propostes."

tracking