SEGRE

La vaga de secretaris suspèn 48 judicis en tan sols una setmana

Hi va haver 22 ajornaments al penal, 22 al social i 4 al civil

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga indefinida de lletrats de l’administració de justícia –antics secretaris judicials– va obligar a suspendre 48 judicis o actuacions processals la setmana passada als jutjats de Lleida, segons les dades que va facilitar ahir Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Concretament, 22 de la suspensions van ser en la jurisdicció penal, 22 en l’àmbit social i quatre del civil.

Es tracta del cas d’un judici per drogues que s’havia de celebrar dijous passat a l’Audiència. Els jutjats de Lleida compten amb un total de 38 lletrats de l’administració de justícia. Pel que fa a l’àmbit de Catalunya, la vaga, que va començar el dia 24 de gener, va afectar la setmana del 30 de gener al 3 de febrer 2.259 actuacions processals, la majoria a Barcelona amb 1.600. A Girona van ser 167 i 444 a Tarragona.

Els secretaris judicials han anat a la vaga per reclamar que se’ls adeqüi el salari a la càrrega que progressivament han anat assumint. També reivindiquen que les seues condicions salarials s’equiparin a les de jutges i fiscals i asseguren que porten dotze anys en aquesta lluita i que el ministeri de Justícia es nega a complir els acords firmats.

Per la seua part, el Consell de l’Advocacia Catalana, de la qual forma part el Col·legi de l’Advocacia de Lleida, va instar ahir el ministeri i les organitzacions convocants a “explorar totes les vies de diàleg per facilitar un acord que permeti la desconvocatòria al més aviat possible i la immediata tornada a la normalitat als jutjats”. Els advocats alerten que la convocatòria també té “uns efectes indirectes que provoquen la paralització d’altres actuacions rutinàries dels jutjats que no s’haurien de veure afectades per la vaga” com seria el cas de l’execució de pagament

tracking