SEGRE

Lleida, segona capital catalana amb més delictes per habitants

Dos agents dels Mossos d’Esquadra patrullant ahir a la tarda a l’Eix Comercial, zona on es registren gran part dels furts.

Dos agents dels Mossos d’Esquadra patrullant ahir a la tarda a l’Eix Comercial, zona on es registren gran part dels furts.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar en la seua última visita a Lleida, per assistir a la Junta Local de Seguretat, que el departament es planteja obrir una nova comissaria a la capital del Segrià.

En una resposta parlamentària publicada ahir, el conseller justifica aquesta nova comissaria per “incrementar els espais policials” i mantenir l’equipament actual que serveix com a comissaria de la Regió Policial de Ponent. En la mateixa resposta, Elena assenyala que s’incorporaran setze efectius dels Mossos a Lleida “quan es resolguin totes les accions derivades del concurs general de trasllats”. Pel que fa a l’estat de la seguretat a Lleida ciutat, Interior assenyala que la taxa de delictes en el període d’octubre del 2021 a setembre del 2022 va ser de 93,40 delictes per cada 1.000 habitants.

De totes les capitals de província, assenyala, Lleida es troba en la segona posició pel que fa al nombre de delictes per cada 1.000 habitants, darrere de Barcelona. En el cas de la Regió Policial de Ponent, ocupa el cinquè lloc amb una taxa de 60,06 delictes per cada 1.000 habitants, darrere de Metropolitana Barcelona (113,4), Camp de Tarragona (70,67), Girona (70,61) i Metropolitana Sud (61,93).

tracking