SEGRE

Usuaris i conductors del transport públic continuen opinant de manera dispar sobre la retirada de les mascaretes

Usuaris d’un autobús urbà de Lleida amb mascareta ahir, l’últim dia que eren obligatòries.

Usuaris d’un autobús urbà de Lleida amb mascareta ahir, l’últim dia que eren obligatòries.M. CARBONELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maribel

usuària D’autobusos i trens

«Portaré sempre una mascareta amb mi»

“Veig bé que les mascaretes deixin de ser obligatòries en autobusos urbans, perquè passes poc temps a dins i les portes s’obren i es tanquen tota l’estona. Crec que s’haurien de mantenir en trens o trajectes d’autobús més llargs. Personalment, seguiré portant sempre una mascareta amb mi perquè encara s’ha d’utilitzar en hospitals i farmàcies, però només me la posaré als transports públics quan hi hagi molta gent.”

Sofia

usuària D’autobusos urbans

«No sabia que ja no fan falta, i me n’alegro»

“No sabia que a partir d’avui ja no és necessari portar mascareta als autobusos i trens. Soc una estudiant italiana, i al meu país van deixar de ser obligatòries fa temps.” Des del passat 1 d’octubre, a Itàlia només són imprescindibles als centres sanitaris. “M’alegro que ara també sigui així aquí. No acabava d’entendre per què es mantenien als transports, ja que no eren obligatòries en llocs amb moltes més persones.”

Josep Lluís

conductor de la línia del Cogul

«Entenc la decisió però demano prudència»

“Entenc que ja no s’hagin d’utilitzar i em consta que la majoria d’usuaris ho desitgen. Tot i així, l’administració ha de ser prudent perquè la pandèmia encara no s’ha acabat. Estem protegits per les vacunes, però hi ha persones més vulnerables a les infeccions respiratòries que quedaran desprotegides. Si els contagis per covid o grip augmenten, haurien de tornar a ser obligatòries per tal de no saturar els centres de salut.”

Taib

conductor De busos interurbans

«No som a la Xina, veig molt bé la mesura»

“Ja era hora que les mascaretes deixessin de ser obligatòries en el transport públic, considero que la majoria d’usuaris i conductors ens n’alegrem i a partir d’ara estarem molt més còmodes. Fins i tot penso que la mesura ha arribat massa tard. No som a la Xina, aquí la situació del coronavirus és molt diferent i ja estem molt millor que fa un any. Pel que veig, la pandèmia ja es pot donar per controlada.”

tracking