SEGRE

GENERALITAT INFRAESTRUCTURES

Ciutat Jardí demana a Justícia el trasllat de la presó

Els veïns envien una carta a la conselleria || El departament dubta entre aquesta possibilitat o una reforma del centre

Imatge d’arxiu de l’entrada del Centre Penitenciari Ponent.

Imatge d’arxiu de l’entrada del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació de Veïns de Ciutat Jardí-Arborètum demana a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que canviï la ubicació del Centre Penitenciari Ponent a l’assenyalar que actualment es troba dins del nucli urbà de la ciutat de Lleida. En una carta enviada fa uns dies, l’entitat assenyala que aquesta presó és l’única de Catalunya que es troba a dins del nucli urbà i que, amb el temps, ha quedat a dins del barri de Ciutat Jardí, amb habitatges i serveis públics al voltant. Així mateix, recorden que al davant de la presó hi ha el Col·legi de Primària Ciutat Jardí i la part infantil del centre dona just a l’entrada.

Així mateix, els veïns assenyalen a la carta que la presó s’ha quedat “obsoleta” i consideren que és necessari buscar una nova ubicació per obrir un altre centre penitenciari “modern, adequat i que faciliti la rehabilitació dels interns”. En aquest sentit, plantegen a la consellera la necessitat de traslladar la presó i que la conselleria es coordini amb la Paeria per trobar “la millor solució”.La petició dels veïns de Ciutat Jardí arriba quan Justícia es planteja una altra vegada la possibilitat de fer una presó nova a Lleida (vegeu SEGRE d’ahir). Així ho va assegurar dimarts la consellera durant la seua compareixença al Parlament per explicar el pressupost del seu departament per al 2023, que creix un 10,34 per cent i s’eleva fins als 1.205 milions d’euros.

Ubasart va afirmar que s’estan valorant dos opcions: “Una reforma integral o bé la construcció d’un centre nou” que s’ubicaria fora de Ciutat Jardí. Va afegir en aquest sentit que la decisió no tardarà i que es prendrà d’acord amb tots els actors implicats. Val a recordar que la seua antecessora, Lourdes Ciuró, va descartar el setembre passat fer una nova presó i va afirmar que es treballava en una reforma integral del Centre Penitenciari Ponent, el segon més vell de Catalunya.

A més a més, Ubasart va assenyalar que s’estan fent obres de rehabilitació en alguns mòduls residencials i millores a la cuina.

tracking