SEGRE

SERVEIS SUBMINISTRAMENTS

La Paeria demana 8,2 milions a la UE per modernitzar la xarxa d'aigua

Pla de digitalització amb 55.000 comptadors intel·ligents per detectar fuites a l'instant || La reforma de rambla Ferran es queda sense finançament per ara

Jaume Rutllant, Miquel Pueyo i Joan Casanovas, ahir a la Paeria.

Jaume Rutllant, Miquel Pueyo i Joan Casanovas, ahir a la Paeria.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament va anunciar ahir que sol·licitarà fons europeus per modernitzar la xarxa d’aigua. Per fer-ho, ha presentat amb l’empresa concessionària del servei, Aquàlia, un projecte que preveu digitalitzar per complet tota la xarxa que contempla 840 actuacions de millora i la renovació i instal·lació de 55.000 comptadors intel·ligents. Per fer-ho demanarà a la Unió Europea una ajuda de 8,2 milions d’euros, amb els quals es cobriria el 75% del cost total del projecte i la Paeria contribuiria amb el 8%.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va detallar que aquest projecte “impulsa l’ús de les noves tecnologies en la gestió de l’aigua per reduir pèrdues de subministrament i millorar la seua eficiència” i que la instal·lació de comptadors intel·ligents “permetrà detectar fuites en un habitatge al moment i conèixer el consum de cada un a l’instant”. Per la seua part, el cap del servei d’Aquàlia, Joan Casanovas, va remarcar que “aquestes millores van encarades a tecnificar el servei amb l’objectiu de tenir la millor xarxa d’aigua de tot Catalunya”. Va detallar que, a més d’instal·lar 55.000 comptadors intel·ligents, “es col·locaran analitzadors de clor a les canonades per conèixer a l’instant el nivell de qualitat de l’aigua, així com comptadors sectorials per quantificar l’aigua que es perd a cada zona, a més de sensors per regular la pressió”.

“A les estacions de bombatge també col·locarem controladors d’energia elèctrica i millorarem el sistema de tecnocontrol”, va afegir Casanovas. Aquestes millores es gestionaran a través d’un programa d’intel·ligència artificial, “que a través d’algoritmes i milers de càlculs podrà preveure possibles problemes a la xarxa i anticipar-s’hi, a més que recopilarà milers de dades al minut per millorar l’eficiència en el servei”, va concloure Casanovas.D’altra banda, fonts municipals van informar que un dels projectes que es van presentar als fons europeus per reformar la rambla Ferran s’ha quedat sense finançament. Així consta en la resolució provisional, però van remarcar que l’ajuntament ja hi ha presentat al·legacions.

Van precisar que la reforma de Ferran també s’ha presentat a una altra convocatòria de fons europeus, però encara no hi ha resolució.

tracking