SEGRE

La policia feia un any que investigava els sis militants d'Arran detinguts a Lleida

Segons Alerta Solidària, i denuncien que no se'ls va notificar cap procés judicial obert

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola feia un any que investigava els sis militants d'Arran detinguts aquest dimecres a Lleida, tot i que les detencions es van produir "sense previ avís" i "sense haver-los notificat prèviament que tenien un procés judicial obert", segons Alerta Solidària. La portaveu d'Arran, Marina Gispert, afirma que es tracta d'un "nou cas de repressió política i policial de l'Estat cap al jovent d'Arran que té per objectiu criminalitzar-nos i alliçonar-nos". Des d'aquest dimecres al matí, els sis detinguts estan a la comissaria de la policia espanyola a Lleida, acusats de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt.

La policia espanyola va detenir aquest dimecres sis militants de l'organització juvenil Arran a les comarques de Ponent. Dos al matí, dos més al migdia i els altres dos a la tarda a l'Eix Comercial de Lleida. Els detinguts, que serien veïns de les comarques del Pla d'Urgell i l'Urgell, van ser traslladats a la comissaria de la policia a Lleida.

El mateix dimecres a la tarda es va convocar una concentració amb una cinquantena de persones davant de l'edifici, on es van desplegar els Mossos d'Esquadra per protegir-lo. Aquest dijous, a les 10 h, s'ha convocat una nova concentració de suport davant els jutjats de Lleida, a l'espera que els detinguts passin a disposició judicial.

Gispert ha volgut remarcar la persecució que estan patint les organització polítiques i els moviments socials, recordant el cas del Policia Nacional infiltrat que es va fer públic la setmana passada.

Un moment de la concentració d'ahir dimecres davant la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.

Un moment de la concentració d'ahir dimecres davant la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.Gerard Hoyas

tracking