SEGRE

Sis detinguts d'Arran a Lleida acusats de danys i alteració de l'ordre

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Policia Nacional va arrestar ahir sis militants de l’organització juvenil Arran a les comarques lleidatanes. Des de l’entitat van denunciar que “sense notificació de l’obertura d’un procés judicial, la joventut d’Arran ens tornem a trobar davant d’un cas de criminalització i persecució política”.

Els arrestats serien veïns de les comarques del Pla d’Urgell i l’Urgell i van ser traslladats a la comissaria de la Policia Nacional a Lleida. Fonts de la Policia Nacional van explicar a SEGRE que l’operació forma part d’una investigació oberta per delictes de danys i d’alteració de l’ordre públic i no es preveuen més detencions.

Segons Europa Press, entre les accions que se’ls atribueixen als arrestats consten actes de boicot en vies del tren, pintades o la crema d’un exemplar de la Constitució al costat de la bandera espanyola. A la tarda, Arran va convocar una concentració al davant de la comissaria a la qual van assistir mig centenar de persones. Van assegurar que aquesta persecució “és la conseqüència d’un sistema de crisi, la resposta contra la joventut treballadora davant de les constants pujades dels preus i l’empitjorament de les nostres condicions de vida, però hem decidit no claudicar. Malgrat voler-nos desmobilitzar, no aconseguirà trencar els llaços de suport, solidaritat i lluita”. Els joves arrestats són representats per les advocades d’Alerta Solidària.

La concentració davant de la comissaria de la Policia Nacional.

La concentració davant de la comissaria de la Policia Nacional.gerard hoyas

tracking