SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

Programa pilot en cinc col·legis per millorar el nivell de matemàtiques

Tres de Lleida capital i dos de Cervera

Fedac és un dels centres que participen en el projecte.

Fedac és un dels centres que participen en el projecte.FUNDACIÓ BOFILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres col·legis de la ciutat de Lleida i dos de Cervera participen aquest curs en un projecte pilot denominat Math Tutoring, impulsat per la Fundació Bofill, per millorar l’aprenentatge de les matemàtiques dels alumnes de sisè de primària en situació de vulnerabilitat. Es tracta de les escoles Pardinyes, Príncep de Viana i Fedac, de la capital, i Jaume Balmes i Mossèn Josep Arques, de Cervera, en les quals grups reduïts d’estudiants reben aquest reforç complementari. L’objectiu d’aquesta iniciativa és evitar que aquests nens passin a secundària sense haver adquirit les competències matemàtiques bàsiques.

La fundació recorda que, segons el Consell Superior d’Avaluació, un de cada tres alumnes de Catalunya té un nivell baix o mitjà baix de matemàtiques quan acaba la primària. Agnès Pàmies, responsable del programa, va explicar que els centres participants van detectar els alumnes que podrien beneficiar-se d’aquest projecte, que consisteix en una sessió extraescolar d’una hora i mitja a la setmana, gratuïta per a les famílies. Els nens estan en grups de tres o quatre i acompanyats per un tutor, que adapta les activitats al ritme i als coneixements de cada alumne.

“La idea és generar un vincle i fer-los guanyar confiança en ells mateixos, que s’adonin que se’ls poden donar bé les matemàtiques”, va apuntar. Va detallar que en cada sessió primer se centren en el raonament matemàtic i entre tots van resolent qüestions, amb el suport de diversos materials. Després treballen de manera individual practicant exercicis a través d’una aplicació.

Els resultats seran avaluats. D’altra banda, el consell escolar municipal va aprovar ahir per unanimitat el projecte educatiu de ciutat.

tracking