SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENTS

La majoria dels paradistes del mercat de Fleming de Lleida hauran de tancar

La Paeria comunica als cinc que hi són a precari que no podran continuar

La majoria dels pocs paradistes del mercat de Fleming, ahir.

La majoria dels pocs paradistes del mercat de Fleming, ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern municipal va informar dilluns passat els cinc paradistes del mercat municipal de Ronda-Fleming de Lleida que no tenen contracte –la majoria dels que queden– que en deu dies rebran una notificació informant-los que hauran de tancar. Una mesura que ha pres després que en el ple del febrer no s’aprovés la rehabilitació del mercat i perquè aquests paradistes “des del novembre del 2020 no tenen contracte en vigor i durant dos anys han mantingut una situació a precari sense cap títol habilitant per disfrutar dels espais del mercat”, segons fonts municipals. Van afegir que no poden tornar a licitar la concessió de les parades si el mercat no s’adapta a la normativa vigent i que es mantenia a precari aquests paradistes perquè la rehabilitació de l’edifici a través d’una concessió encara era possible fins que es va rebutjar en el ple.

Arran d’això, van afirmar que “desapareix la raó de mantenir la relació a precari amb els cinc paradistes, en compliment de la llei de Patrimoni, se’ls va comunicar que, no tenint cap relació contractual amb la Paeria, es procedirà a resoldre legalment la seua situació”. El govern remarca, en aquest sentit, que “en cap moment es va parlar de tancar el mercat, ja que hi ha operadors que mantenen els contractes en vigor i mantenen els drets a desenvolupar activitat”

Els paradistes afectats no descarten prendre mesures legals per poder seguir al mercat municipal

Per la seua part, paradistes a precari van confirmar que la Paeria els va dir que en deu dies rebran un avís informant-los que han de tancar i van respondre que presentaran un recurs i estudiaran mesures legals. Van indicar que “veiem aquesta mesura com una manera de pressionar-nos perquè intentem mediar amb l’oposició i arribar a un acord”, una cosa que el govern va negar rotundament.

Al seu torn, van instar “a buscar una solució que ens beneficiï a tots i pensant en el bé de la ciutat”, i van criticar que “el govern no aconsegueix reformar el mercat, ens fa fora i ni ens assessora ni ajuda a buscar una nova ubicació, ho veiem bastant injust i nosaltres volem quedar-nos aquí”.

tracking