SEGRE

UNISCOOL

Una empresa emergent lleidatana crea un sistema de refrigeració que redueix un 70% el consum dels servidors

El sistema ha estat patentat per l’empresa, 'spin off' de la Universitat de Lleida (UdL) i de la universitat canadenca de Sherbrooke

El campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

El campus de Cappont de la Universitat de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa emergent catalana UniSCool ha creat un nou sistema de refrigeració líquida que aconsegueix reduir fins un 70% el consum energètic dels servidors de dades i augmentar la seua vida útil fins un 20%.

Segons un comunicat d’aquest diumenge de la conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat, aquesta tecnologia es basa en una solució líquida instal·lada directament en el sistema electrònic que només s’activa en els punts on s’ha de reduir la calor.

La cofundadora i COO de l’empresa, Montse Vilarrubí, considera que el consum energètic dels sistemes electrònics "genera molts problemes actualment i per això l’objectiu de UniSCool era trobar la manera de millorar la seua eficiència".

El sistema ha estat patentat per l’empresa, 'spin off' de la Universitat de Lleida (UdL) i de la universitat canadenca de Sherbrooke, i està validant-lo a escala industrial amb la previsió de comercialitzar-lo en els propers anys.

Per al desenvolupament de l’empresa, UniSCool ha rebut una ajuda de 100.000 euros d’Acció que va destinada al creixement d’empreses emergents tecnològiques i 'deeptech' en fase inicial.

tracking