SEGRE

SANITAT PROFESSIONALS

Els CAP del pla de Lleida incorporen 21 higienistes dentals per prevenir malalties

Dos higienistes dentals atenen una pacient.

Dos higienistes dentals atenen una pacient.DEPARTAMENTO DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Atenció Primària del pla de Lleida ha incorporat 16 higienistes dentals, dels 19 previstos, i cinc al Pirineu, els quals duran a terme activitats preventives. A més, treballaran per millorar el seguiment de les malalties bucodentals entre nens i adolescents, dones embarassades i persones amb vulnerabilitat econòmica. La seua incorporació suposa l’inici del desplegament gradual de la llei d’atenció pública de la salut bucodental del 2020 i és una de les accions recollides en el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025.

Aquests professionals s’integren a les unitats d’odontologia. Per a Carol Soca, higienista dental assignada a Tremp i el Pont de Suert, el seu paper és “fonamental per prevenir trastorns bucodentals i conscienciar la població, ja que hem detectat molta falta d’informació”. Coincideix amb ella Dolors Gabandé, higienista dental del CAP de Balàfia, que afirma que “és molt important inculcar als més petits les tècniques que ajudin a tenir una bona salut oral per reduir patologies associades amb la boca, les dents i les genives”.

La incorporació d’aquests professionals se suma a la d’altres, com els de benestar emocional. A Lleida, uns 3.400 usuaris s’han beneficiat de 1.130 activitats.

tracking