SEGRE

SERVEIS SOSTENIBILITAT

La Paeria de Lleida netejarà els carrers amb aigua reutilitzada si hi ha alerta per sequera

Actualment n'usa de potable i sol·licita a la CHE augmentar la concessió per destinar-ne de regenerada a aquesta finalitat i a regs puntuals || El ple ha d'aprovar la sol·licitud

L’estació depuradora d’aigües residuals de la ciutat de Lleida.

L’estació depuradora d’aigües residuals de la ciutat de Lleida.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria demanarà a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que augmenti el volum de la concessió d’aigua reutilitzada de l’estació depuradora de Lleida (regenerada a partir d’aigües residuals) per poder netejar els carrers i efectuar regs puntuals, en lloc de continuar fent servir aigua potable com en l’actualitat. L’ajuntament ha pres aquesta decisió a causa de la situació de “prealerta per sequera” de la conca hidrogràfica del riu Noguera Ribagorçana, segons indica l’informe de sol·licitud d’aquesta modificació, redactat per la concessionària del servei d’aigua i gestor de la depuradora (FCC-Aqualia). Aquesta petició es debatrà a la pròxima comissió d’Urbanisme amb l’objectiu de donar-li llum verda al ple del dia 31.

En concret, el consistori demana a la CHE una ampliació de l’ús d’aigua reutilitzada de 45.625 metres cúbics a l’any per poder destinar-la a neteja de carrers i regs. Aquesta quantitat es calcula en funció del consum habitual dels camions de neteja de carrers i la capacitat de producció del sistema de depuració per convertir aigües residuals en regenerades. Aquests 45.625 metres cúbics a l’any se sumarien als 34.000 que ja té concedits per al reg dels jardins de la mateixa depuradora i els 166.000 utilitzats per a la neteja i processos interns d’aquesta instal·lació.

D’aquesta manera, la concessió seria per a un total de 245.625 metres cúbics d’aigua reutilitzada a l’any. El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va remarcar que “com que Lleida es troba en situació de prealerta per la sequera, des de l’ajuntament fa temps que ens estem preparant per poder afrontar possibles restriccions que la CHE pugui adoptar si la situació no millora”. Va argumentar que “tenim molt clar que la neteja dels carrers amb aigua resulta imprescindible i poder utilitzar aigua depurada, que actualment s’aboca al riu, ens permetrà poder mantenir el servei en condicions.

I per poder fer-ho possible, és necessari que l’òrgan de conca ho autoritzi, motiu pel qual ho haurà d’aprovar el ple”. La Paeria espera que la CHE autoritzi la modificació per poder disposar l’ús de l’aigua en el moment que es pugui declarar un possible estat d’emergència per la sequera.

tracking