SEGRE

ARMAMENT BALANÇ

La Guàrdia Civil destrueix més de 2.200 armes dipositades a Lleida

Més de 35.600 de registrades a la província

Vista de les armes destruïdes aquesta setmana per la Guàrdia Civil de Lleida.

Vista de les armes destruïdes aquesta setmana per la Guàrdia Civil de Lleida.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 2.256 armes de foc i armes blanques que es trobaven dipositades a la Guàrdia Civil de Lleida han acabat aquesta setmana reduïdes a ferralla. Efectius del cos van traslladar aquestes armes fins una empresa siderúrgica per fondre-les. Fa un any, la comandància de Lleida va acollir l’última subhasta d’armes després que el canvi de normativa posés fi a aquesta pràctica i obligués a destruir tot l’armament que era dipositat per diferents raons.

Entre les armes destruïdes hi havia 1.204 escopetes, 131 rifles, 49 carrabines d’aire comprimit, 229 pistoles, 76 revòlvers, 3 fusells submarins, 4 armes d’avantcàrrega, 3 trabucs, 2 ballestes, 13 canons, 1 subfusell i 186 armes blanques, entre altres components. La Guàrdia Civil de Lleida procedeix a la destrucció de centenars d’armes de forma regular que han estat intervingudes per aquestes prohibides o per haver estat utilitzades en la comissió de delictes o infraccions administratives. A més, es destrueixen les armes que han estat dipositades de forma voluntària pels propietaris.A les comarques lleidatanes hi ha un total de 19.185 autoritzacions de diferent tipus per poder tenir armes de foc (per a caça major, caça menor, tipus esportiu o seguretat privada, entre d’altres).

El nombre de llicències és inferior respecte al del 2021, quan n’hi havia 20.390. En canvi, sí que ha augmentat la xifra total d’armes. Així, actualment n’hi ha 35.663 de registrades a la província de Lleida, davant les 34.935 que hi havia fa un any.

La Guàrdia Civil disposa d’intervenció d’armes a la ciutat de Lleida així com a Alcarràs, Bossost, Tàrrega, Balaguer, Tremp, la Seu d’Urgell, Solsona i la Farga de Moles.

tracking