SEGRE

Lleida, vuitena ciutat en el rànquing europeu de presència de restes de cocaïna a les aigües residuals

També s'hi han detectat restes de ketamina, cànnabis, amfetamina i MDMA

Imatge d'arxiu d'un laboratori

Imatge d'arxiu d'un laboratori

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'informe anual de l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies situa Lleida en vuitena posició en el rànquing europeu de presència de restes de cocaïna a les aigües residuals. La ciutat amb el nivell més alt de restes de cocaïna de tot Catalunya i el segon més alt d'Europa és Tarragona, només per darrere d'Amberes, a Bèlgica. En aquest rànquing també hi apareix València, en desena, Barcelona, en catorzena, i Castelló, en quinzena. Amb aquestes cinc ciutats, l'estat espanyol és el país més present a la llista.

Pel que fa a la ketamina, Barcelona lidera el rànquing europeu de presència de restes d'aquesta droga a les aigües residuals. És l'única ciutat estatal que apareix entre les vint primeres d'Europa en aquest àmbit. A Catalunya, només a Lleida apareixen també residus d'aquest estupefaent.

En el cas del cànnabisLleida i Tarragona ocupen la dinovena i la vintena posicions respectivament mentre que la ciutat catalana que presenta més restes d'aquest estupefaent a les aigües residuals és Barcelona, que alhora ocupa la tercera posició del rànquing de les vint primeres ciutats europees en la matèria, per darrere de Ginebra i d'Àmsterdam.

En canvi, hi ha poca presència de restes d'amfetamina a les aigües residuals catalanes. Cap ciutat apareix entre les vint primeres del rànquing europeu. Dins l'àmbit estatal, torna a ser Tarragona la ciutat on n'apareix més, per davant de Lleida i de Barcelona.

Pel que fa a la metamfetamina, Lleida no registra restes d'aquesta droga a les seves aigües residuals. Barcelona ocupa, destacada la primera posició entre les ciutats catalanes, per davant de Tarragona. La capital catalana se situa en catorzena posició en l'àmbit europeu. 

Finalment, un altre estupefaent analitzat és l'MDMA. Barcelona torna a ocupar el liderat entre les ciutats catalanes (en aquest cas només per davant de Lleida, ja que Tarragona no presenta restes d'aquesta droga) i se situa novena en la llista de les vint primeres ciutats europees.

tracking