SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen una clínica per causar cremades a l'esborrar un tatuatge

L'Audiència de Lleida admet el recurs de l'afectat al considerar mala praxi professional || Li concedeix més de 24.600 euros per no informar-lo dels riscos

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secció civil de l’Audiència de Lleida ha condemnat una clínica a indemnitzar amb més de 24.600 euros un client per causar-li cremades a un braç en l’esborrament d’un tatuatge. El tribunal admet el recurs presentat pel perjudicat a la sentència del jutjat de primera instància 1 de Lleida al considerar que sí que hi va haver mala praxi per no haver estat informat adequadament que podia fer-se cremades greus. Segons la sentència, el client va anar a la clínica per esborrar-se un tatuatge al braç i va patir cremades d’entre segon i tercer grau, la qual cosa li va impedir fer les seues ocupacions habituals durant més de dos mesos.

Així mateix, la sentència assenyala que li han quedat seqüeles estètiques importants amb cicatrius. La part demandada assenyalava que havia aplicat la potència adequada per esborrar el tatuatge amb làser i que li n’havien informat. Tanmateix, l’Audiència assenyala que en l’autorització que va firmar el client els possibles riscos apareixien en lletra més petita i que aquests incloïen possibles cicatrius però no cremades i “molt menys” que poguessin ser greus. Així mateix, afirma que corresponia a la demandada acreditar que les seqüeles s’havien produït per culpa del client, ja que va al·legar que aquest no havia complert les indicacions que li havien donat.

L’informe de la metge forense, afirma l’Audiència, va concloure que s’havia aplicat la potència dins dels paràmetres però que havia causat cremades. Per això, considera que havia de ser la demandada la que aportés alguna prova que la causa de les lesions no havia estat per una mala praxi professional. D’aquesta forma, admet el recurs de l’afectat i li concedeix una indemnització de més de 24.600 euros.

No obstant, li denega el pagament de 10.000 euros més per danys morals per no poder presentar-se a les oposicions a la Guàrdia Civil, ja que el tatuatge no es va esborrar del tot. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Va patir més de dos mesos d’inhabilitació i té seqüeles

La sentència considera acreditat que l’afectat va estar inhabilitat durant més de dos mesos per a les seues ocupacions habituals i que li han quedat seqüeles, amb cicatrius a un dels braços. L’Audiència admet que també li van esborrar un tatuatge a l’altre braç i que no hi va haver cremades, tot i que considera que la clínica no ha acreditat que no en tingui la culpa i que aquesta sigui de l’afectat per no seguir les indicacions després d’aplicar-li el làser. Així, la clínica va dir que aquest va anar al gimnàs i es va dutxar abans del recomanat. D’altra banda, li denega la indemnització per no poder presentar-se a les oposicions de la Guàrdia Civil (sí que permet alguns tatuatges visibles que no siguin discriminatoris) al considerar que no havia acreditat que fos aquesta la causa de no haver pogut presentar-se.

tracking