SEGRE

SERVEIS TRANSPORTS

Aposta per invertir més en el transport públic abans que fer-lo gratuït

Jornada catalana de mobilitat a la Llotja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Augmentar les inversions en infraestructures és necessari abans que promoure la gratuïtat del transport públic. Aquesta és la conclusió a la qual es va arribar ahir a la Jornada Catalana de la Mobilitat, un esdeveniment que va organitzar l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) al palau de congressos de la Llotja, en el qual van participar més de 300 persones i que tenia com a eix central debatre sobre si és viable tenir un transport públic gratuït. Tant l’alcalde, Miquel Pueyo, com el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Marc Sanglas, així com la presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, van coincidir que en el cas de Lleida la prioritat ha de ser més inversions per millorar tant la xarxa d’autobusos interurbans com el desplegament d’una xarxa de Rodalies abans que plantejar-se la gratuïtat.

“La fiabilitat i el bon funcionament del transport són més importants que si és gratuït o no, segons constaten les enquestes als usuaris”, va assenyalar Carbonell. Per la seua part, Pueyo va dir que “és evident que a Lleida cal més inversió en matèria de Rodalies i a nivell municipal portem diversos mesos d’obres per millorar la mobilitat interurbana”. Al seu torn, Sanglas va instar Renfe “a complir el que havia promès i que es posi a treballar per desplegar la xarxa de Rodalies a Lleida”, ja que va assegurar que “la Generalitat està preparada i només falta que Renfe faci els primers passos”.

Al finalitzar la jornada, es va premiar els ajuntaments de Terrassa i Igualada, així com a l’empresa CarnetBCN per l’estratègia i innovació al promoure una mobilitat sostenible. El premi d’honor va ser per a la responsable de l’empresa Transports Generals d’Olesa (TGO DX), Carme Pros.

tracking