SEGRE

CCOO demana més ambulàncies per agilitzar les altes hospitalàries

Diu que malalts passen hores a l’Arnau per falta de transport

Imatge de l’edifici central de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge de l’edifici central de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CCOO denuncia que a l’hospital Arnau de Vilanova “al llarg de la nit, el moviment i tràfec que hi ha és com si fos de dia i tot per la falta d’ambulàncies”. Segons va concretar la delegada sindical, Amparo Loren, molts pacients que tenen l’alta –però als quals per les seues condicions els és impossible anar-se’n pel seu compte a casa– poden esperar hores en una ambulància, “fins a la matinada”.

Va explicar que això impedeix el descans dels companys d’habitació, ja que quan se’n va un pacient cal netejar el llit, de seguida n’arriba un altre que fa estona que espera i cal fer l’ingrés pertinent. Loren va posar l’exemple d’un malalt que esperava a reanimació després de ser operat i que no tenia llit per ingressar, fins que s’aconsegueix l’alta d’un altre.

Va assegurar que “aquesta situació abans era excepcional, però que des de fa un parell de mesos és diari perquè hi ha molta gent malalta”. Va afirmar que hi ha més persones amb ictus, problemes cardíacs, amb càncers, amb infeccions i molta gent malalta”.

Per tot això, va demanar al CatSalut “més ambulàncies per traslladar els usuaris impedits que han rebut l’alta perquè els portin aviat a casa i no hagin d’esperar fins a la matinada”, encara que no passa en totes les ocasions. En d’altres, poden arribar a esperar bona part del dia. “Falta agilitat en les altes i l’Arnau de Vilanova ha de ser un hospital de descans, tant per als pacients ingressats com per al personal, que està esgotat”, va manifestar.

Loren també va esmentar la sisena planta, en la qual durant la covid una ala es va transformar per a semicrítics i l’altra per al codi ictus. “Estem d’acord que s’implementin, però s’han perdut 60 llits i això es nota”, va apuntar.

tracking