SEGRE

EQUIPAMENTS POLÈMICA

El Tribunal de Contractes rebutja el recurs dels arquitectes contra el concurs de l'alberg

Assenyala que cap dels arguments que ha presentat encaixa dins de les causes per anul·lar la licitació

Imatge virtual de com serà l’alberg per a temporers que es farà a les velles sitges del Senpa.

Imatge virtual de com serà l’alberg per a temporers que es farà a les velles sitges del Senpa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha rebutjat el recurs que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va presentar en contra de la tramitació d’urgència per redactar el projecte de l’alberg per a temporers. Aquest es va presentar el 28 de gener de l’any passat i demanava l’anul·lació del contracte al considerar que no estava justificada la urgència, així com tampoc el procediment de selecció escollit i els criteris de l’adjudicació, per la qual cosa consideraven nul tot el concurs, i consideren que aquest contracte perjudicava tots els arquitectes col·legiats. No obstant, a la resolució de l’ens autonòmic, a la qual ha tingut accés aquest diari, aquest considera que cap dels arguments presentats en el recurs “encaixa dins de les causes” per anul·lar la tramitació d’urgència i tampoc hi aprecia “cap relació directa entre els motius al·legats en el recurs i els interessos del col·lectiu professional d’arquitectes que defensa el COAC”.

Conclusions a les quals arriba partint de resolucions prèvies que consideraven que un procés de contractació com aquest “és una qüestió de legalitat associada a la discrecionalitat tècnica pel que fa a la tria, que no afecta específicament els drets o interessos d’un determinat col·lectiu professional”. Per aquests motius, el Tribunal ha inadmès el recurs “per falta de legitimació” i, per tant, al no estar afectat aquest acte, però descarta sancionar el COAC ja que no “s’aprecia la concurrència de temeritat o mala fe en la presentació del recurs”. La resolució acaba remarcant que amb aquesta decisió “es posa fi a la via administrativa”, però que el COAC hi pot presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un termini màxim de dos mesos

Amb el rebuig del recurs la via administrativa es tanca, però el COAC hi pot presentar un contenciós

Al marge d’aquest recurs davant del Tribunal de Contractes, el COAC en va presentar un altre davant del TSJC que actualment està en tràmit de resolució i que han presentat juntament amb l’Organització de Veïns de Pardinyes i la Fundació Barri de Pardinyes. Anteriorment, el TSJC va rebutjar la suspensió cautelar del concurs. La redacció del projecte es va acabar adjudicant al desembre a OCA Arquitectos Barcelona-Jordi Roig i Arquitectes Associats-Sergi Pérez Muñoz per 134.220,46 euros. També es va adjudicar la construcció a Bauen Empresa Constructora SL per 5.147.973,12 euros. Les obres començaran en unes setmanes.

La Paeria veuria “estrany” que no desistissin de la via judicial

La segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, va destacar que encara que aquest ens ha tardat temps a pronunciar-se, “la resolució d’inadmissió és claríssima”. Va recordar que precisament per aquesta demora el COAC va argumentar que va presentar un altre recurs davant del TSJC i va opinar que “semblaria estrany” que ara mantingués la via judicial quan sempre ha afirmat que la seua única meta era defensar els interessos professionals del seu col·lectiu.

Va assenyalar que en el seu dia li van explicar per què havien optat per aquest procediment, que també utilitzen altres administracions. Va afegir que el COAC no s’ha posat en contacte amb el govern després d’aquesta resolució, però entén que “el recorregut del recurs ja ha acabat”. Per la seua part, fonts del Col·legi d’Arquitectes van dir que la resolució es basa en qüestions que no entren en el fons de l’assumpte, i esperen que es pronunciïn els seus serveis jurídics.

tracking