SEGRE

El jutjat mercantil de Lleida perdona un deute de 267.435 euros a un transportista afectat per la crisi immobiliària

L’home va veure com el deute augmentava pels interessos, fet que va provocar que gairebé hagués de viure en la indigència

Vista de l’edifici de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’edifici de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de Primera Instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 267.435 euros a un transportista de Lleida en aplicar la Llei de la Segona Oportunitat. L’afectat, V. J. D., regentava un negoci de transports a la capital del Segrià, però després de la crisi del 2008 va patir en primera persona les conseqüències de la caiguda del sector immobiliari, expliquen des del despatx Bergadà Asociados, situat a Agramunt, que ha portat el cas. En aquest sentit, tal com comenten, durant anys ha anat arrossegant els deutes i aquests han anat creixent pels interessos moratoris. Actualment treballa com a assalariat, però els seus ingressos han anat disminuint pels embargaments de les execucions dels deutes.

Després d’uns mesos de procediment, el jutge de Lleida li va concedir el perdó dels seus deutes amb l’exoneració del passiu insatisfet sense un pla de pagaments", explica l’advocada i sòcia fundadora del despatx que ha portat el cas, Marta Bergadà. Per la seua la víctima explica que "estava en una situació límit, perquè han estat molts anys amb la nòmina embargada i tinc dos filles i un domicili que pagar, entre altres despeses, i sense poder tenir res al meu nom. Les persones que no han passat per això no es poden fer a la idea com de dur és". "Tant jo com la meua família ara veiem el futur d’una altra manera, amb optimisme, ja que podem tornar a començar sense tenir cap deute".

Una llei encara desconeguda entre les persones endeutades

La lletrada argumenta que "és un cas que no ens és estrany. Cada dia contacten amb el nostre despatx persones de tot Espanya i ens expliquen que es troben en un estat d’insolvència, però que desconeixien fins el moment la Llei de la Segona Oportunitat. Per això, al principi es mostren una mica escèptics, ja que venen d’un camí molt dur."

Així mateix, afegeix que "només les persones que han passat per aquest tràngol|trànsit poden comprendre realment el que significa i com és sentir-se que els hagin exclòs de la societat". I és que, Bergadà indica que "molta gent prefereix intentar oblidar". Tanmateix, "els deutes no desapareixen i cada vegada estan més entrampats".

Amb la Reforma de la Llei de la Segona Oportunitat, que va entrar en vigor el 26 de setembre de l’any passat, "el procediment de l’exoneració dels deutes és molt més àgil, però han augmentat els requisits d’accés", explica la lletrada. Així, "en el cas que el deutor compti|expliqui amb derivacions de per part de la TGSS o d’Hisenda es blinda l’accés, tret que hagi liquidat aquest deute per complet". En aquesta línia, l’advocada i sòcia fundadora de Bergadà Asociados explica que la Llei Concursal "és la llei que, possiblement, més reformes hi ha sofert des dels seus inicis. Són més de 30 les modificacions operades". Per això conclou que "no és senzill per a un despatx generalista poder especialitzar-se, ja que l’especialitat de concursal requereix de l’advocat una formació constant i un estudi diari de jurisprudència."

tracking