SEGRE

POLÍTICA PAERIA

Larrosa denuncia que el govern de la Paeria de Lleida amaga factures per tenir superàvit

Destaca que hi ha un dèficit d'1,3 milions

Fèlix Larrosa.

Fèlix Larrosa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcaldable del PSC a la Paeria, Fèlix Larrosa, va qualificar ahir de “tragicomèdia” la liquidació del pressupost municipal de l’any passat presentada pel govern d’ERC i Junts. “Treuen pit d’una gestió excel·lent, però tanquen amb -1,3 milions”, va indicar, i va alertar que això “tindrà un impacte negatiu d’aquest import en els comptes del 2023”, que va recordar que “estaven pactats amb el PSC per facilitar-ne la tramitació”. Va lamentar que “els empresaris i autònoms tenen pendents de cobrar 8,5 milions en factures” i va assegurar que el govern “ha deixat en un calaix o ha alentit els tràmits per pagar factures corresponents al tercer trimestre del 2022 amb la finalitat de dir que té un romanent de tresoreria de 7,2 milions, mentre que si ho hagués pagat i tramitat, el romanent seria negatiu, de -1,3 milions”. “Ens han dit que és per falta d’operativitat i recursos, però creiem que ha faltat serietat i rigor”, va assenyalar.

Fèlix Larrosa va considerar que “el pressupost del 2022 estava unflat perquè “volien aparentar una gestió solvent” i va destacar que l’ajuntament “ha deixat de gastar 51,6 milions, dels quals 37,5 corresponen a inversions”.“Del paquet d’inversions només han executat un 6% del pressupost i això és absolutament reprovable”, va afirmar, i va subratllar l’actual “esclat d’inversions per la imminència de les eleccions municipals”. En aquest sentit, veu un “escàndol” que s’anunciï la licitació de la nova estació de busos “sense que hagi sortit publicada la modificació urbanística”. Així mateix, va incidir que el govern municipal “s’ha endeutat en aquest mandat en 20,3 milions” i va apuntar que obres finançades amb fons europeus Next Generation com les de la rambla d’Aragó o Prat de la Riba “les paguem entre tots perquè requereixen cofinançament de l’ajuntament”.

A més, va criticar que el govern no hagi inclòs en la modificació pressupostària més ajuts per a l’esport femení però sí una esmena del Comú per destinar 15.000 euros a un projecte per convertir un espai de l’església Santa Maria Magdalena en centre cívic quan nosaltres ja en vam fer l’informe”.

D’altra banda, Larrosa va anunciar en el seu compte de Twitter la incorporació a la seua candidatura de Xavi Blanco, que “s’encarregarà de projectar una planificació estratègica entorn de la joventut”.

tracking