SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Condemnada una veïna de Tàrrega per apropiar-se 220.000 euros d'una herència

L'Audiència l'obliga a repartir els diners entre entitats de Tàrrega que constaven en el testament || I li imposa una multa

El judici es va celebrar a l’Audiència de Lleida el 20 d’abril.

El judici es va celebrar a l’Audiència de Lleida el 20 d’abril.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat una veïna de Tàrrega a indemnitzar amb 220.000 euros diverses entitats socials que havien de rebre part de l’herència de la seua tia difunta. Tot i que només dotze dels afectats van reclamar els diners, el tribunal considera que la dona ha de repartir 220.000 euros entre els 26 legataris que figuraven al testament que la tia va firmar davant de notari el 4 d’agost del 2008. Encara que la Fiscalia demanava una pena de sis anys de presó, l’Audiència la condemna a pagar una multa de 5.400 euros per un delicte d’apropiació indeguda.

També considera que els fets no han prescrit, com reclamava la defensa. En el judici celebrat el 20 d’abril passat, l’acusada va negar els fets i va afirmar que l’encarregat de repartir l’herència era el marmessor particular. Tanmateix, aquest va morir a falta de més de la meitat dels diners per repartir.

El fill del marmessor, que treballava amb ell a la gestoria familiar, va afirmar que l’advocat de dos nebodes de la dona els va prohibir repartir els diners corresponents a productes bancaris entre els legataris. Segons va explicar en la vista, eren més de 400.000 euros, la meitat en comptes bancaris i l’altra meitat en fons fixos, preferents, accions o plans de pensió. Els diners d’aquest segon paquet són els que va quedar pendents de repartir, a l’espera de quantificar-se.

De fet, la secció civil de l’Audiència de Lleida ja va determinar l’any 2019 que la voluntat de la testamentària era que els diners procedents de dipòsits, valors i actius financers havien de ser llegats proporcionalment a les entitats legatàries. Encara que en més de tres ocasions va ser requerida perquè entregués els diners, no en va fer cas i en la vista va dir que va repartir “el que havia de repartir”.Val a destacar que la vaga de funcionaris de l’administració de Justícia va obligar ahir a suspendre un judici previst a l’Audiència de Lleida contra un lleidatà acusat d’apropiar-se uns 455.000 euros de dos empreses agrícoles de les quals era gestor administratiu.

tracking