SEGRE

Aquesta seria la composició de la Paeria de Lleida segons la porra dels alcaldables

Lleida TV va demanar a tots els alcaldables el seu pronòstic quant a nombre de regidors

Aquesta seria la composició de la Paeria de Lleida segons la porra dels alcaldables

Aquesta seria la composició de la Paeria de Lleida segons la porra dels alcaldables

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquests darrers dies, Lleida TV ha entrevistat els alcaldables a la Paeria de Lleida en una sèrie de programes conduïts per Núria Sirvent i que s'han emès cada vespre a les 21h. Aquests espais han comptat amb preguntes dels lectors o tests de cultura lleidatana, que han revelat punts positius i mancances dels candidats. L'únic que falta per saber, i que es donarà a conèixer aquesta nit al programa especial de Lleida TV, és el resultat de la porra que Núria Sirvent va demanar a cada alcaldable.

Val a dir que els 10 alcaldables donen la victòria a Fèlix Larrossa, a qui atorguen una mitjana de 7/8 regidors, mentre que en donen entre 6 i 7 per a ERC, entre 5 i 6 per a JuntsxCatLleida, 2 regidors per al Comú de Lleida, 2 més per al PP, 1 o 2 per a la CUP i entre 0 i 1 a Vox. Ciutadans i Pacte Local no obtindrien representació, si fem la mitjana de les previsions dels 10 entrevistats.  

L'1x1

L'optimista: l'actual alcalde, Miquel Pueyo, es veu com a guanyador amb 8 regidors, un més dels que va obtenir en els últims comicis. Deixa sense representació Ciutadans, Pacte Local, CUP i Vox. 

L'agosarat: Fèlix Larrosa pronostica que guanyarà amb tres regidors de marge sobre Pueyo. Així, adjudica al PSC 9 regidors respecte als 7 que té actualment i n'hi resta 1 a ERC, a qui n'hi concedeix 6 en lloc dels 7 que té ara. També passa les tisores al grup de Junts, a qui atorga 4 regidors en lloc dels 6 d'aquesta legislatura. Larrosa deixa sense representació Ciutadans, Pacte Local i Valents. 

El prudent: Antoni Postius ha pronosticat un empat entre ERC i PSC, a qui dona 7 regidors per cap. Pel que fa a Junts, és optimista i s'atribueix també 7 escons, situant així un triple empat al capdavant de la Paeria. Darrere d'aquest triplet, la següent força seria el PP de Xavi Palau, amb un regidor per al Comú i 1 per a la CUP i sense representació per a Ciutadans, Pacte Local, Vox i Valents. 

La pessimista: Maria Burrel, cap de llista de Ciutadans, pronostica victòria del PSC amb 7 regidors seguit de 6 per a ERC i 5 per a Junts. Crida l'atenció que per al seu partit, Ciutadans, s'atorgui un regidor menys que els tres que va guanyar a les passades eleccions. D'altra banda, és l'única que pronostica representació per a Ciutadans, ja que de la resta de partits, cap li concedeix ni un sol regidor.  

L'equidistant: Tampoc es mulla respecte a les primeres posicions Laura Bergés, del Comú, que concedeix 7 regidors a ERC i 7 més al PSC. Per al Comú de Lleida, Junts serà la tercera força amb 5 regidors mentre que el Comú incrementarà la seua presència a la Paeria amb 3 regidors en lloc dels 2 que va obtenir en els últims comicis. Bergés deixa sense regidors Ciutadans, Pacte Local i Valents.  

Dobla l'aposta:  Xavier Palau dona la victòria a Fèlix Larrosa amb els 8 regidors que pronostica que guanyarà el PSC i deixa ERC amb 7, mentre que en dona 6 a Junts. Al seu partit n'hi adjudica 4, el doble dels que té ara. Deixa sense regidors Ciutadans, Pacte Local, CUP, VOX i Valents.

Ho té clar: Domènec Vila és un dels que pronostica una victòria més clara del PSC i els atorga 9 regidors, davant dels cinc que deixa a ERC. Junts en tindria 4, el Comú i el PP 2 per cap i Pacte Local, 3.  Només deixa sense representació Ciutadans i Valents. 

Doble empat: Rubén Cobo, de la CUP, pronostica un empat a 6 regidors entre PSC i Junts, mentre relega ERC a la tercera posició amb 5 escons. Al PP n'hi concedeix 4 i per a la seua formació, la CUP, se'n reserva 3. Deixa sense representació Ciutadans, Pacte Local, Vox i Valents.

Debutant: Glòria Rico espera que el seu partit obtingui representació per primera vegada a la Paeria i espera aconseguir fins a 3 regidors. Pel que fa a les primeres forces, Rico es decanta pel PSC a qui atorga 7 regidors, mentre que en dona 5 tant a ERC com a Junts.

Regidora: Angeles Ribes també es veu de regidora i creu que la seua formació, Valents, aconseguirà 3 escons. Pel que fa al guanyador, Ribes pronostica que serà el PSC amb 8 escons mentre que ERC en traurà 7 i Junts 5. 

tracking