SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Desallotgen l'estació de trens per una maleta sospitosa en un comboi

Els Mossos van fer sortir les 130 persones que hi havia dins ahir al migdia || Els Tedax van determinar que era una falsa alarma: a l'equipatge hi havia roba

Els Mossos van fer un cordó policial d’un desallotjament preventiu que va afectar 130 persones.

Els Mossos van fer un cordó policial d’un desallotjament preventiu que va afectar 130 persones.ALBERT GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar preventivament ahir al migdia i durant més d’una hora l’estació de trens Lleida-Pirineus per la presència d’una maleta sospitosa en un comboi, com va avançar aquest mitjà en l’edició digital. Van ser vigilants de seguretat de l’estació els qui van donar sobre l’avís a les 11.30 hores. Es tractava d’un equipatge que ningú va recollir en un comboi estacionat a l’andana número 5.

Davant del seu origen desconegut, es va activar el protocol per a aquest tipus de casos i al lloc van acudir diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, entre ells efectius dels ARRO (antiavalots), que, com a mesura preventiva, van fer sortir els 130 passatgers i personal que hi havia a l’interior. Paral·lelament, es va acordonar la zona, fins i tot la passarel·la de vianants que uneix la plaça Ramon Berenguer IV amb el carrer Roger de Llúria (Pardinyes). Els policies van fer un cordó al perímetre de l’edifici en un dispositiu en què també van participar els Bombers de la Generalitat i ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’incident va provocar una enorme expectació als voltants de l’estació. Per la seua banda, efectius dels Tedax –els especialistes en desactivació d’artefactes explosius– dels Mossos van ser els encarregats de comprovar què hi havia a l’interior la maleta. Els artificiers, protegits amb els equips, van observar que només hi havia roba, per la qual cosa es tractava d’una falsa alarma.

Després de verificar que no hi havia perill, es va ordenar la reobertura de l’estació.Eren les 12.55 hores i els passatgers van poder tornar a entrar, la majoria van perdre el seu tren o van patir retards. Un d’ells va explicar que “havia d’agafar el tren per anar a Mollerussa però, poc abans de pujar, ens han dit que féssim el favor de sortir”. Altres afectats es van trobar amb el desallotjament quan anaven a accedir a l’estació.

“A la una he d’agafar un AVE cap a Saragossa. Esperem que només quedi en un ensurt”, va comentar.L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, es va personar al lloc i va afirmar que “afortunadament no ha estat res però s’havia de descartar que hi hagués res perillós a l’equipatge”. El desallotjament va provocar retards a diversos combois. Al voltant de les 14.30 hores la situació es va normalitzar.

Els Mossos van fer un cordó policial d’un desallotjament preventiu que va afectar 130 persones.

Els Mossos van fer un cordó policial d’un desallotjament preventiu que va afectar 130 persones.ALBERT GUERRERO

tracking