SEGRE

ELECCIONES

El Comú obté l'únic regidor a la Paeria de Lleida per només nou vots

En va obtenir 2.373 i amb 2.364 hauria quedat per sota del 5% del total de sufragis necessaris per tenir representació || A Lleida es van emetre 47.288 vots vàlids

Ciutadans votant diumenge passat al Secà de Sant Pere.

Ciutadans votant diumenge passat al Secà de Sant Pere.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’únic regidor que va aconseguir el Comú a l’ajuntament de Lleida va estar pendent d’un fil fins a l’últim moment, ja que amb un 99,2% de l’escrutini aquesta formació havia aconseguit just un 5% dels vots, el mínim necessari per tenir representació en la corporació local. Al final, el va consolidar amb un exigu 5,01% dels sufragis i per només 9 vots, segons es desprèn de l’aplicació de la llei D’Hondt, que s’utilitza per assignar els regidors de forma proporcional per llistes electorals. El nombre total de vots vàlids que es van emetre a la ciutat de Lleida, entre els blancs i els rebuts per partits (els nuls no es comptabilitzen), va ser de 47.288.

Seguint aquest mètode, el 5% s’establiria en 2.365 vots, de manera que amb 2.364 el Comú hauria quedat fora del consistori. Finalment, en va rebre 2.373, de manera que ha entrat a la Paeria per aquests escassos nou vots.Si el Comú no hagués comptabilitzat aquests sufragis pràcticament en el temps del descompte, l’últim regidor en potència hauria estat per al PSC, que és el partit que més a prop es va quedar d’obtenir més representació, seguint les directrius de la llei D’Hondt. D’aquesta manera, el número deu de la candidatura del PSC, Roberto Pino, hauria estat també edil.

Aquest ball de regidors podria acabar sent al final una realitat només en el cas que hi hagués alguna variació en aquests vots arran de la presentació d’un recurs per part d’algun partit. Però, en tot cas, el canvi només suposaria que els socialistes veurien més legitimada encara la seua victòria, però no en tindrien prou per arribar a la majoria absoluta, fixada en catorze edils.En canvi, per al Comú aquesta situació sí que seria transcendent perquè significaria desaparèixer per complet de l’ajuntament, després d’haver tingut dos regidors en l’anterior mandat i fins i tot haver format part del govern municipal durant dos anys.

tracking