SEGRE

ELECCIONES

El PSC repeteix a Sucs i ERC guanya a Raimat

Guillem Boneu inicia el quart mandat al capdavant de la primera entitat municipal descentralitzada i Ivan Fernández derrota Ainhoa Casabon a la segona

Guillem Boneu.

Guillem Boneu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sucs i Raimat, les dos entitats municipals descentralitzades de Lleida, també van votar diumenge per elegir els seus respectius alcaldes pedanis, a més de per escollir el paer en cap de la Paeria. A Sucs, repeteix Guillem Boneu, que encapçala l’única llista que es va presentar als comicis locals, Agrupació d’Independents x Sucs (sota el paraigua del PSC), i inicia el seu quart mandat consecutiu. Contràriament, hi ha canvi al capdavant de Raimat ja que Iván Fernández, alcaldable de Raimat Suma (afavorit per ERC), es va imposar a Ainhoa Casabón, candidata de l’agrupació independent Grup Iniciativa per Raimat, que va ser l’alcaldessa pedània en aquest últim mandat i també del 2011 al 2015.

Raimat Suma va obtenir 169 vots i Grup Iniciativa per Raimat, 117, segons va detallar Fernández. Boneu va remarcar que la principal prioritat per al nou mandat és dotar Sucs d’habitatge social destinat a joves, perquè no hagin d’abandonar la localitat per emancipar-se. “El poble envelleix i els joves necessiten habitatges.

A Sucs hi ha una bona qualitat de vida i ha de seguir així”, va apuntar. Va afirmar que ja va comunicar aquesta necessitat als principals alcaldables a la Paeria i va assenyalar que la idea és “cedir solars municipals de Sucs a una empresa perquè els gestioni durant cinquanta o seixanta anys i ofereixi lloguer assequible”. Així mateix, va recordar que estan pendents d’una subvenció de la Diputació a l’octubre per habilitar també dos pisos socials per a joves.Per la seua part, Fernández va mostrar la seua satisfacció per convertir-se en alcalde pedani amb només 27 anys i va precisar que a la seua llista no hi ha militants de cap partit, encara que està avalada per ERC.

Va assegurar que el seu objectiu és “posar al centre la millora del benestar de les persones”. “Volem un Raimat més transparent, pròxim, amable i participatiu, que tothom sumi, sobretot la gent gran, que han estat els més oblidats. Per això lluitarem per tenir un centre de dia i una residència”, va dir, així com per disposar de més habitatge per evitar la despoblació.

Guillem Boneu.

Guillem Boneu.SEGRE

tracking