SEGRE

ELECCIONES

MAPA | El PSC va guanyar a tots els barris de Lleida menys a tres

Només va ser superat per Junts a Torres de Sanui i a l'Horta i per ERC a Raimat || El PP és segona força a Pardinyes, Barri Antic, Mariola, Secà i Magraners i Vox, tercera en aquests tres últims

Així van votar els barris de Lleida a les eleccions municipals del 2023

Així van votar els barris de Lleida a les eleccions municipals del 2023SEGRE.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les eleccions municipals han deixat una Lleida tenyida gairebé en la seua totalitat de roig socialista després que el PSC fos la llista més votada en divuit dels vint-i-un barris de la ciutat, mentre que a Torres de Sanui i a les partides de l’Horta va guanyar Junts i a Raimat, ERC. Uns resultats que evidencien més la clara victòria del PSC malgrat que, curiosament, hagi rebut menys vots que en les eleccions de l’any 2019, quan va perdre davant d’ERC per només 81 vots. El motiu és que la participació ha estat nou punts inferior i tot just ha superat el 51% a tota la ciutat.

En barris com la Mariola, Magraners i Llívia va sobrepassar per poc el 40%. Al contrari, els barris amb més participació van ser Raimat amb el 76%, Joc de la Bola amb el 64% i Ciutat Jardí amb 63%. Per la seua part, el Partit Popular va ser la formació que més suports ha guanyat respecte a les passades eleccions amb gairebé quatre mil vots més, cosa que li ha permès ser la segona força al Centre Històric, Magraners, Secà, Mariola i Pardinyes.

En aquest últim barri ha estat determinant el projecte per fer un alberg per a temporers a les sitges del Senpa a iniciativa del govern municipal d’Esquerra i Junts, amb el suport del Comú, ja que tant el PP com el PSC s’han oposat al projecte des que es va anunciar. D’aquesta manera, aquests dos partits han capitalitzat el descontentament contra l’actual govern municipal i el Comú. A la resta de barris la candidatura de Xavi Palau ha quedat o tercera o quarta força, cosa que li ha permès ser la segona llista més votada de tot Lleida.

Quant als grans derrotats, Esquerra i Junts, els republicans han passat de ser els més votats en nou barris fa quatre anys a només ser-ho a Raimat. A més a més, han estat segons en cinc barris, entre els quals la Bordeta, Balàfia i Cappont (en aquest ha perdut 870 vots). En xifres totals, Esquerra ha obtingut 6.203 sufragis menys que l’any 2019, el daltabaix més gran juntament amb Ciutadans, que també ha perdut més de 4.800 vots. Respecte a Junts, ha passat de guanyar a Ciutat Jardí, Horta, Camp d’Esports, Joc de la Bola i Humbert Torres a només conservar l’Horta per cinc vots i Torres de Sanui per nou després de perdre’n més de 3.900 a tota la ciutat.

Finalment, el partit ultradretà Vox és el segon que més vots va guanyar respecte al 2019 i va quedar en tercera posició a Magraners, Secà de Sant Pere i la Mariola.

Prem a la imatge per ampliar-la

tracking