SEGRE

Educació titlla de "preocupants" les dades en comprensió lectora i culpa les retallades

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, intervenint durant la sessió de control al Govern.

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, intervenint durant la sessió de control al Govern.Mariona Puig / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez Cambray, ha titllat aquest dimecres de "preocupants" els resultats dels estudiants catalans en comprensió lectora, i ha culpat les retallades en el sistema educatiu dels últims deu anys. Ho ha dit en el ple del Parlament en resposta a una pregunta del diputat del PP Daniel Serrano, que ha assenyalat al model d’immersió lingüística a Catalunya de les males dades en comprensió lectora.

"Som davant d’uns resultats molt preocupants. I si algú es pensa que les retallades que hi ha hagut durant una dècada no tindrien conseqüències sobre els resultats, s’equivocava", ha afirmat Cambray.

El conseller ha assegurat que ja han començat a actuar per revertir la situació, encara que ha alertat que "els resultats en educació no es donen d’un dia per l’altre". Serrano ha suggerit a Cambray que "copiï" el que fan altres comunitats autònomes en les quals els resultats són millors, i ha insistit que s’abandoni el cambraymodel d’immersió lingüística.

tracking